2014-01-29, 18:18
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11
Cytat:
Napisane przez sweet_vintage
Dziewczyny, nie nadrabiam bo odpoczywam  Igor urodził sie o 13:40 10 pkt 3600g długi 54 cm. Porod naprawdę ok z ZZO. Rodziłam gdzieś od 9/10. Nie byłam nacieta. Odezwę sie wkrótce z opisem  mały jest przecudny i ma sporo włosków 
|
Gratulacje!
Cytat:
Napisane przez Le La
A jaka lekarka byla u Ciebie? Bo szukam kogos w razie w, kto przyjezdza na wizyty domowe.
A skad wie, ze to od nabialu? Robilas jakies badania, czy tak " na oko" stwierdzila?
(...)
|
Wydaje mi się że bardzo doświadczony lekarz może trafnie zgadnąć.
Cytat:
Napisane przez J0zefina
he he zdjęłam  ale w pamięci mam historię mojej babci (urodziła 10cioro dzieci  ) gdy do pierwszego porodu przyszła do domu akuszerka i kazała jej zdjąć majtki to babcia pokręciła głowa ze nie  a akuszerka mówi że przeciez inaczej się nei urodzi na co babcia że może jakoś jednak :d
|
Heh, babcia miała zaraz rodzić, ale zawstydzona jak dziewica 
Cytat:
Napisane przez asialll
Co do porodów dużych dzieci. W SR polożna mówiła, że dziecko może ważyć nawet 4,5kg ale najważniejszy jest obwód główki, bo to przez obwód główki i klatki piersiowej zależy czy poród jest łatwy czy ciężki.
|
Ja dostałam takie samo info.
Cytat:
Napisane przez guapissima
(...)
Nie, nie jest Nie ma nawet chrztu, co tez podobno nie jest dobre  A kolezanka wychodzi z zalozenia, ze moje podejscie do zycia jest zbyt wyluzowane, bo ja nie szukam powodu do zmartwien,tylko rozwiazuje problem jak sie on pojawi,a nie zastanawiam co bedzie za 10 lat.
(...)
[/COLOR]
|
Bardzo dobre, sztucznie nie poprawia statystyk kościołowi katolickiemu 
Cytat:
Napisane przez _Shiloh_
Wiadomość od Agaty:
Jestem w domu. Mala 3110g 52 cm 28.01 o 11.30 powiekszyla grono aniolkow. Porod sn bez znieczulenia,bez pekniecia i naciecia. Po porodzie dostalam bardzo duzego krwotoku 3litry krwii i dlatego wzieli mnie na operacje pod narkoza. Juz jest dobrze.
|
Ja wciąż nie wierzę że dziecko może tak po prostu odejść
|