Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-01-29, 18:18   #2617
Roane
Wtajemniczenie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11

Cytat:
Napisane przez sweet_vintage Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie nadrabiam bo odpoczywam Igor urodził sie o 13:40 10 pkt 3600g długi 54 cm. Porod naprawdę ok z ZZO. Rodziłam gdzieś od 9/10. Nie byłam nacieta. Odezwę sie wkrótce z opisem mały jest przecudny i ma sporo włosków
Gratulacje!

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
A jaka lekarka byla u Ciebie? Bo szukam kogos w razie w, kto przyjezdza na wizyty domowe.
A skad wie, ze to od nabialu? Robilas jakies badania, czy tak " na oko" stwierdzila?
(...)
Wydaje mi się że bardzo doświadczony lekarz może trafnie zgadnąć.

Cytat:
Napisane przez J0zefina Pokaż wiadomość
he he zdjęłam ale w pamięci mam historię mojej babci (urodziła 10cioro dzieci ) gdy do pierwszego porodu przyszła do domu akuszerka i kazała jej zdjąć majtki to babcia pokręciła głowa ze nie a akuszerka mówi że przeciez inaczej się nei urodzi na co babcia że może jakoś jednak :d
Heh, babcia miała zaraz rodzić, ale zawstydzona jak dziewica

Cytat:
Napisane przez asialll Pokaż wiadomość
Co do porodów dużych dzieci. W SR polożna mówiła, że dziecko może ważyć nawet 4,5kg ale najważniejszy jest obwód główki, bo to przez obwód główki i klatki piersiowej zależy czy poród jest łatwy czy ciężki.
Ja dostałam takie samo info.

Cytat:
Napisane przez guapissima Pokaż wiadomość
(...)
Nie, nie jest Nie ma nawet chrztu, co tez podobno nie jest dobre A kolezanka wychodzi z zalozenia, ze moje podejscie do zycia jest zbyt wyluzowane, bo ja nie szukam powodu do zmartwien,tylko rozwiazuje problem jak sie on pojawi,a nie zastanawiam co bedzie za 10 lat.
(...)
[/COLOR]
Bardzo dobre, sztucznie nie poprawia statystyk kościołowi katolickiemu

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Wiadomość od Agaty:

Jestem w domu. Mala 3110g 52 cm 28.01 o 11.30 powiekszyla grono aniolkow. Porod sn bez znieczulenia,bez pekniecia i naciecia. Po porodzie dostalam bardzo duzego krwotoku 3litry krwii i dlatego wzieli mnie na operacje pod narkoza. Juz jest dobrze.
Ja wciąż nie wierzę że dziecko może tak po prostu odejść