|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mój facet woli brunetki..
Cytat:
Napisane przez Hibiku
Fascynuje mnie dlaczego Cię prześladowano... absolutnie nie masz bardzo jasnej cery i jak dla mnie - dużo lepiej prezentowałabyś się w ciemniejszym odcieniu.
Nie mniej zachowanie chłopaka jest okropne - porozmawiaj z nim szczerze, wyjaśnij co Cię boli i że na chwilę obecną jest wybór między nieszczęśliwą, zakompleksioną i źle czującą się brunetką, a szczęśliwą i pewną siebie blondynką. Jeśli chce żebyś wróciła do ciemniejszego koloru, musiałby pomóc Ci najpierw zbudować pewność siebie opartą na czymś innym niż tylko włosy - a chwilowo działa wręcz odwrotnie.
|
No ja też się dziwię. To ja jestem kompletny bladzioch, ale ja mam duuużo jaśniejszą cerę,więc u mnie faktycznie na to zwracali uwagę, myślei, że chora czy coś Sama wolałabym być delikatną blondynką, ale skoro nie jestem, to staram się lepiej lub gorzej zaakceptować to co mam. Zbyt ładna nie jestem, mam np bardzo krzywe zęby i przerwę między jedynkami 5 mm i sporo przerw między innymi zębami. Aparatu na zęby jeszcze nie mam, ale zbieram na niego. Co Ci mogę powiedzieć? Gdybym mogła zmienić się w inną dziewczynę, ładną blondynkę, z inną twarzą, ładniejszą itp, to czemu nie, ale jeśli miałabym taką twarz jak teraz, to nie ufarbowałabym się na blond- nie pasowałoby mi to. Robiłam sobie takie wizualizacje, wprawdzie mam bardzo jasną cerę, jasną oprawę oczu, ale i tak mi nie pasowałby. Nie wiem jak to wyjaśnić, ale gryzłoby się to.
Tak samo Ty, może i masz delikatną urodę, ale ten blond mi gryzie się u Ciebie, owszem, ładnie ufarbowana jesteś, ale jakoś tak myślę, że w ciemnych by Ci było lepiej. Także natura czasem lepiej wie co dla nas dobre A uwierz mi, faceci nie tylko blondynki lubią. A to, że faceci ciemnowłosi częściej wolą blondynki to dla mnie bzdura, ja myślę, że wręcz odwrotnie często Mój facet ma ciemne włosy, a praktycznie zawsze jak mu się podobały, to ciemnowłose. Ogólnie jednak, dla wielu facetów kolor włosów ma mniejsze znaczenie, większe ma to czy ogólnie dziewczyna się podoba. Ja bym na Twoim miejscu wróciła do naturalnego koloru, myślę, że będzie Ci lepiej i włosów nie będziesz niszczyć do tego. Szczerze, uważam, że blond średnio Ci pasuje, nie jest źle, ale coś się gryzie właśnie. A w brązie będzie Ci na pewno super No bo widziałam Twoją fotkę w brązie i mnie się bardziej podoba- ale kwestia gustu oczywiście, dlatego jeśli sama czujesz się lepiej w blondzie, to tak zostaw 
Natomiast, to co Twój facet mówi jest przegięciem, o tym musisz mu powiedzieć niezależnie od tego czy blond będziesz miała dalej czy brąz. On podkopuje Twoją samoocenę też teraz, powiedz mu o tym. Nieładnie z jego strony.
Edytowane przez Candy_lips
Czas edycji: 2014-01-29 o 22:11
|