Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Dziewczyny jestem skończona , pomocy
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-01-29, 22:01   #71
OYE
Zakorzenienie

Dot.: Dziewczyny jestem skończona , pomocy

Cytat:
Napisane przez vouvray Pokaż wiadomość
Nie rozumiem, czemu niektórzy mają takie zagadki, dlaczego sprzedawca powinien mieć miłą aparycję. Każdy zawód wymaga pewnych predyspozycji, także taki w którym pracownik ma bezpośredni kontakt z klientem. W call center nie zatrudnią dziewczyny, która jest bardzo nieśmiała i wstydzi się odezwać, czy też nie umie poprowadzić rozmowy z obcym, a w sklepie na sprzedawcę (czy też w barze) nie zatrudni się osób z każdym wyglądem. No niestety, wszędzie jest selekcja...

Prośba o dołączenie zdjęcia jest dla nich ułatwieniem... mniej czasu stracą na przeprowadzenie rozmów kwalifikacyjnych. Co to za różnica, kiedy nie zaproszą na rozmowę na podstawie zdjęcia, a kiedy nie zadzwonią po zobaczeniu osoby na żywo, bo im się np. nie spodobają kolczyki na twarzy. Jak dla mnie żadna.

Nieraz widziałam ogłoszenia na hostessę z prośbą o zdjęcie, nie chciałam wysyłać zdjęcia to po prostu nie odpowiadałam na ogłoszenie. Nawet przez myśl mi nie przeszło, żeby wyzywać pracodawcę od najgorszych... Autorko nie popisałaś się, siara straszna.
zagatka jest jak ktos to po zdjeciu ocenia?

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Alexandra92x Pokaż wiadomość
Załóżmy, że 200 osób odpowiada na ogłoszenie - jak przyszły pracodawca ma wybrać najodpowiedniejszą osobę skoro 50 odpowiada jego wymaganiom - ma bardzo podobne kwalifikacje, 30 ma "miłą aparycję" więc te 30 (zaszalałam ) zaprasza na rozmowę. Na rynku pracy trzeba być konkurencyjnym.
\
pracuje od wielu lat w sprzedazy w swiatowej firmie gdzie na ogloszenie dostaja tysiace odpowiedzi i jakos radza sobie bez zdjecia, akurat wyglad na zdjeciu najmniej mowi o osobie

Haters Gonna Hate
OYE jest offline Zgłoś do moderatora