2014-01-29, 22:01
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziewczyny jestem skończona , pomocy
Cytat:
Napisane przez vouvray
Nie rozumiem, czemu niektórzy mają takie zagadki, dlaczego sprzedawca powinien mieć miłą aparycję. Każdy zawód wymaga pewnych predyspozycji, także taki w którym pracownik ma bezpośredni kontakt z klientem. W call center nie zatrudnią dziewczyny, która jest bardzo nieśmiała i wstydzi się odezwać, czy też nie umie poprowadzić rozmowy z obcym, a w sklepie na sprzedawcę (czy też w barze) nie zatrudni się osób z każdym wyglądem. No niestety, wszędzie jest selekcja...
Prośba o dołączenie zdjęcia jest dla nich ułatwieniem... mniej czasu stracą na przeprowadzenie rozmów kwalifikacyjnych. Co to za różnica, kiedy nie zaproszą na rozmowę na podstawie zdjęcia, a kiedy nie zadzwonią po zobaczeniu osoby na żywo, bo im się np. nie spodobają kolczyki na twarzy. Jak dla mnie żadna.
Nieraz widziałam ogłoszenia na hostessę z prośbą o zdjęcie, nie chciałam wysyłać zdjęcia to po prostu nie odpowiadałam na ogłoszenie. Nawet przez myśl mi nie przeszło, żeby wyzywać pracodawcę od najgorszych... Autorko nie popisałaś się, siara straszna.
|
zagatka jest jak ktos to po zdjeciu ocenia?
---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------
Cytat:
Napisane przez Alexandra92x
Załóżmy, że 200 osób odpowiada na ogłoszenie - jak przyszły pracodawca ma wybrać najodpowiedniejszą osobę skoro 50 odpowiada jego wymaganiom - ma bardzo podobne kwalifikacje, 30 ma "miłą aparycję" więc te 30 (zaszalałam  ) zaprasza na rozmowę. Na rynku pracy trzeba być konkurencyjnym.
\
|
pracuje od wielu lat w sprzedazy w swiatowej firmie gdzie na ogloszenie dostaja tysiace odpowiedzi i jakos radza sobie bez zdjecia, akurat wyglad na zdjeciu najmniej mowi o osobie
|