Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-01-30, 14:51   #3245
Ela87
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5

Cytat:
Napisane przez Filistynka83 Pokaż wiadomość
Ja nie mam pojęcia czy jest jakaś granica wieku - chyba samemu trzeba ocenić czy dzieciaczek jest na tyle silny żeby znieść to całe zamieszanie Ja też myślałam że może Wielkanoc choć u nas chyba będzie za wcześnie jednak (termin z OM to 1 kwietnia), ale powiem szczerze, że jak przypominam sobie Wielkanocne msze z chrztami to zawsze tych dzieci dużo wtedy jest - a ja chyba wolę jakoś tak kameralniej niż żeby na chrzcie Maluszka było 8 dzieci (normalnie byłam świadkiem takiej mszy - trochę masówka taka...).
Mój chrześniak jak był chrzczony to było chyba ich z 20 wtedy w kościele
U mnie czegoś takiego nie ma, bo taka wieś i mało dzieci się rodzi, więc na pewno będziemy sami, ale jestem ciekawa czy ksiądz będzie chciał ochrzcić w sobotę. Wolałabym w sobotę, bo msza jest o 17:30 dopiero, więc tylko kolacja i niech wszyscy do domu spindalają a w niedzielę będę musiała podać obiad, więc już mi się odechciewa

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
a ja chciałam od razu praktycznie, bo mam jakieś białe ubranko na rozm 62 a u nas będą tylko rodzice i rodzeństwo
U mnie też, czyli 18 osób. Dorosłych 14 i 4 dzieci, bo oczywiście siostry z tymi małymi rozwydrzonymi bachorami przyjdą

Jak sobie pomyślę o rodzinnej imprezie to mi się rzygać chce. Wolałabym Was zaprosić

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora