|
Raczkowanie
|
Mój typ kolorystyczny/jakie kolory do mnie pasują?
Witajcie od zawsze miałam problem z określeniem swojej "pory roku". Na głowie na zmianę mam ciepłe lub zimne blondy, używam kosmetyków zarówno z ciepłymi jak i zimnymi tonami (jedynym wyjątkiem są cienie - tylko ciepłe brązy i beże, w szarościach itp wyglądam jak z podbitym okiem). Chciałabym dokładnie określić pasujące do mnie i do mojego typu kolorystycznego kolory, szczególnie włosów. Pomożecie? 
1. Jak się opalasz - szybko czy ciężko(najpierw na czerwono bądź różowo). Odcień opalenizny jest ciepły - złotawo-brązowawy czy raczej taki lekko przykurzony, szaro-beżowy?
bardzo cięzko, prawie w ogóle. W Egipcie mogę przez 2 tygodnie chodzić bez filtra i wrócę blada, ew zaczerwieniona. Mojej twarzy chyba w ogóle nie da się opalić
2. Kolor oczu - ciemne, jasne... czy tęczówki mają ciemniejszą obwódkę, czy kolor ich jest czysty, a może mają plamki? Jaka jest oprawa oczu (brwi i rzęsy)-jasna czy raczej zdecydowana?
Bardzo jasny błękitno-szaro-zielone, bez plamek. Bardzo jasna oprawa oczu.
3. Piegi - jesli występują, to są złotawe ciepłe czy raczej szaro-brązowe?
brak
4. Cera - jaki ma odcień Twoja skóra? Ciepły brzoskwiniowy, oliwkowy, złotawy czy jasny, chłodny wpadający w róż lub porcelanowy? Jeżeli się rumienisz, to na jaki kolor-czerwony czy różowy?
biały, mocno widoczne żyłki. Zimno-różowo-biała.Rumienię się na czerwono.
5. Naturalny kolor włosów - ciemny, jasny. Jaki odcień? Czy ma złotawo-brązowe przebłyski czy raczej mysie, bardziej popielate?
Popielaty ciemny blond.
6. Kolor ust (naturalny oczywiście) jest dość jasny, różowy czy ciepły - nasycona czerwień, brzoskwinia czy koral?
Jasny róż, trudno mi określić, czy ciepły, czy zimny - raczej zimny.
7. W jakich kolorach czujesz się dobrze, a które źle podkreślają Twoją urodę?
Dobrze - czerń, beże, biel, jasny róż, złoto, szampan, niebieski, dżinsowy, szary.
Źle - zółte, kamelowe, zielenie (zgniłe, nasycone itp), fiolety, CZERWIEŃ, mocno nasycone barwy
|