2014-01-30, 17:45
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.8
Cytat:
Napisane przez lalaith
Chodziło mi o to że bardzo dobrze robisz że ryzykujesz, w końcu się uda.
Są jakieś strony internetowe ze zdalnymi, bezpłatnymi szkoleniami zakończonymi międzynarodowym certyfikatem. Po ang. Szukać?
|
aaaa
dziękuję
---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------
Cytat:
Napisane przez Hopefull
Hej,
mam pytanka do Was, w jakich branzach szukacie pracy? I czy tylko zwiazane z Waszym wyksztalceniem ? i czy prace na umowe-zlecenie bierzecie pod uwage?
Pytam, bo szukam od jakiegos czasu pracy, dotad 2 rozmowy i cisza :/
Codziennie wysylam cv, juz nawet nie patrze na rodzaj umowy, bo po prostu potrzebuje pracy. Ciekawa jestem jak jest u Was. Ja mam gorsze dni i sie zalamuje 
|
Ja chciałabym mieć pracę taką jak mam teraz tylko z umową i może ciut w innej dziedzinie (pracuje jako asystentka)
Praca odpowiadająca mojemu wyksztalceniu zdarzyłą sie dwa razy - raz niestety wstrzymali przyjecia a drugi raz wygrał ktos ze znajomosciami (wiem to wprost)
u mnie w mieście zdarza sie praca dla ludzi z technicznym wykształceniem (ale też bez szaleństwa)
wyprowadzic sie nie mogę wiąże nas sytuacja rodzinna i przede wszystkim zawodowa męża.
Zarobki u nas to przewaznie miedzy 1000 a 1400zł,tylko nieliczni w nielicznych miejsach arabiają dobrze, ale koszty utrzymania chociaz są mniejsze wiec np ja z mężem utrzymujemy sie za niecałe 3000zł - wynajmujemy mieszkanie, jeździmy codziennie autem, mozemy sobie cos kupic, pojesc, jak jest wydatek typu wesele czy jakas naprawa to jestesmy w stanie zapłącic z pensji i najwyzej mniej przyjemnosci sobie sprawic.
Szukam pracy na jakąkolwiek umowe :P chociaz wiadomo że kazdy chciałby miec o pracę ale dla mnie to póki co przymglone marzenie:P
|
|
|