2014-01-30, 18:03
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11
Uff, nadrobiłam wątek 
Cytat:
Napisane przez milka-pilka
Ja co prawda jeszcze przed porodem, ale w ciagu ostatnich 4 tyg. bardzo zmieniła mi się cera. Mam sucha i wrażliwa cerę. Nigdy w życiu nie sądziłam, ze do twarzy będę używać takich kremów jak teraz. Poza tym złe reaguje na naturalne kosmetyki, muszę mieć w nich trochę chemii
Myśle, ze to hormony plus mróz i powietrze ogrzewane kaloryferami
Do twarzy ostatnio kupiłam taki krem Biodermy klik i u mnie on się dobrze sprawdza. I na noc i pod makijaż.
|
Próbowałaś robić sobie parówki? Albo maski nawliżające domowej roboty?
Cytat:
Napisane przez Le La
(...)
Roane mata spoko, ale za niedlugo juz bedzie za mala dla mojego klocuszka  mam druga, wieksza z Tiny Love na pozniej 
|
Wow, a Alek ile teraz waży?
Ja myślałam że taka mata na dłużej starcza, dłużej niż miesiąc 
Cytat:
Napisane przez milka-pilka
No jasne, ja pisze o sobie  o swojej rodzinie i dosyć hermetycznym środowisku  są osoby, które uważają, ze powinno się robić wiele rzeczy i jeśli się ich nie robi to wówczas krzywdzi się np. dziecko lub innych członków rodziny.
Z perspektywy komunikacji dla mnie takie zwroty jak "powinno się", czy "należy" praktycznie nie istnieją. Każdy powinien mowić i odpowiadać za siebie.
|
Właśnie chodzi o to "powinno się", idealnie to ujęłaś. Niestety, nigdy nie osiągniemy stanu, w którym ludzie przestaną nam mówić, co powinnyśmy, i zaglądać nam w portfele/łóżka/gacie. Ale marzenia utopijne nie są złe
|