2014-01-30, 19:06
|
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Przestaje mi zależeć na moim mężczyźnie.
Cytat:
Napisane przez szmyrk
Ja bym raczej powiedziala, ze w d.upie Ci sie poprzewracalo  Bardzo niefajna partnerka z Ciebie, ale nie martw sie, moze Twojemu facetowi tez w koncu zacznie prezstawac na Tobie zalezec, ale ebdzie mial wiecej jaj
Moze na poczatek zacznij Ty tez cos robic dla swojego faceta, dawanie potrafi bardzo uszczesliwiac i tez zajmuje czas oraz mysli.
|
Nie podoba mi się ta opinia. Dziewczyna ma problemy - finansowe, może i egzystencjonalne, a Ty oceniasz ją jak "niefajną partnerkę". Nie zdradza go, nie oszukuje, nie okłamuje - pomaga, kocha, planuje.
Według mnie problem nie jest w facecie i związku tylko ogólnie w Twoim życiu. Taki mechanizm obronny - chcę być z Tobą, ale to z Tobą kojarzą mi się wszystkie problemy - to, że nie możecie razem mieszkać, że chciałabyś założyć z nim rodzinę, a tak bardzo boisz się o przyszłość. Masz wrażenie, że gdyby on zniknął to zniknęłaby część problemów. Takie dbanie tylko o siebie jest łatwiejsze. Czuje się większą.... beztroskę, a razem zaczyna się poważne życie. Moja rada: musisz się zastanowić co tak naprawdę chciałabyś w życiu robić. Znaleźć sobie jakiś określony cel i przestać bać się o przyszłość, bo mam wrażenie, że to właśnie ten strach, brak stabilizacji bardzo rzutuje na Twoją relację z chłopakiem.
|
|
|