Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Czy nalezy ustapic?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-01-30, 19:36   #1
201605161006
Konto usunięte

Czy nalezy ustapic?

Witam.
Niedawno przeprowadziłam się (na wynajem) do małego bloku-domku. Sa w nim 4 mieszkania. Chcialam spytac Was o opinie. Otoz oczywiście domek otoczony jest ogrodzeniem, brama etc. I problem jest taki, ze za brama sa 3 miejsca parkingowe, nie 4 (Teoretycznie to sa 4, ale tak ze dwa z przodu będą blokować dwa z tylu, wiec nikt tak nie parkuje chyba ze na moment). W trakcie przeprowadzki postawiłam samochod na jednym z tych miejsc. Zaraz przyszedł sąsiad z pieta nizej i zwrocil uwagę ze to jego miejsce i nie mam tam parkować, bo tak ''było ustalone''. Powiedzial ze to nie jest jego wlasnosc, nie ma wykupione etc. po prostu ''tak było ustalone'' kiedyś tam. Kazal przeparkować. Zwazywszy ze wie i widział ze dźwigamy z samochodu mase rzeczy to uważam ze było to trochę niegrzeczne ze kazal nam przeparkowywac za brame i szukac miejsca na ulicy. Ale nie o to mi chodzi. Czy uważacie ze powinnam mu ustapic, mimo ze to nie jest jego, tylko wspólne i ja tak samo za to place jak i on? Czy skoro on sobie wcześniej ustalil z drugim sąsiadem ze to jego to to jest jego i koniec kropka?

Edytowane przez 201605161006
Czas edycji: 2014-01-30 o 19:39
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując