Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie sierpień 2014
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-01-31, 06:57   #2114
anafora12345
Rozeznanie

Dot.: Mamusie sierpień 2014

Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość
serek wiejski+ truskawki (niestety mrożone) = moja nowa miłość
Też uwielbiam to zestawienie

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość

Dzis bylam na wizycie u gin

Malenstwo ma 38 mm I machalo raczkami I nozkami I mam zmiane terminu porodu na 20.08 wiec prosze o poprawke

Cytat:
Napisane przez White Cafe Pokaż wiadomość
Cześć, dzięki Wam za trzymanie kciukow doktor powiedzial, ze wygląda na to ze wszystko dobrze, ale nie kazał mi zrobic badania z krwi wiec to takie chyba nie pelne genetyczne. ?. ale nie zamartwiam sie, chyba wie co robi. Dzidzia ma 5.65 cm. Dzis jestb12 tydz 1 dzien, eiec jeszcze tylko 5 dni i bede witac sie w II trymestrze pozdrawiam Was!
a płeć znacie ?
Cytat:
Napisane przez Angels2708 Pokaż wiadomość

Ja się dziś dowiedziałam że mam w rodzinie kogoś kto też jest tam samo w ciąży jak ja tylko ma termin na 17 sierpnia (a ja niby na 26, lekarz mi tego nie powiedziała ale sama se tak obliczałam) no i super bedziemy sie wspierac tylko że ona ma już jedną dzidzie :P wię mi będzie bardziej pomocna
Fajnie mieć kogoś bliskiego można się powspierać i ponarzekać
Cytat:
Napisane przez asix86 Pokaż wiadomość
U mnie najgorsze są ranki - wstać, zjeść i przygotować się do pracy. Teraz w pracy nie mam już mdłości itp, więc jakoś żyje. Gdyby jeszcze tylko plecy tak nie bolały byłoby ok. Jednak po pracy znów jestem zmęczona. Niestety nie śpie w dzień ani trochę a w nocy nie więcej niż 6-7h. Chyba powinnam o siebie bardziej zadbać, ale właśnie ciężko pracując
.
A ja nie chodzę do pracy siedzę cały dzień w domu i nie mam na nic siły . Co do spania też mam z tym problem kładę się późno wstaje 6-630 i jestem zła że nie mogę już dalej pospać
Cytat:
Napisane przez mamuska11 Pokaż wiadomość
Wiesz co a ja myśle ze poprostu facet jak idziesz do ginekologa to nie wnika jak on tam cie bada itp ale niektórzy faceci mogą miec z tym problem jak zobaczą na własne oczy jak obcy facet zagląda w krocze ich kobiety bierze taki duży sprzęt jak usg dopochwowe zakłada na nie gumkę i wkłada jego kobiecie miedzy nogi sorry ale sie wcale nie dziwie ze dużo facetów nie chciało by na to patrzeć i to wcale nie świadczy ze są niedojrzali emocjonalnie Nie rozumiem tylko zachowania ginekologa ktory wyprasza męża z gabinetu to juz jest conajmniej nie na miejscu Powinien wytłumaczyć jak bedzie badanie wyglądało i jeśli mąż chciałby zostać to w czym problem Ja osobiście zabieram swojego Tż na takie badania ale tylko ja jest robione przez kobietę

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
zgadzam sie
Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość

Chciałam od poniedziałku wrócić do pracy....Na zwolnieniu mam ok 400zł/mies. mniej niz będąc w pracy ( ta srednia z 12 mcy wychodzi mi lipnie)
Laryngolog potwierdzil ze mam ropne zapalenie zatok Ja liczyłam na "katar ciążowy" Muszę iść do gina po zwolenienie na min. 2 tygodnie i modlić się by się obyło bez antybiotyków

Załamkę mam, czy nie mogłąabym chorować kiedy indziej tylko wszystko w ciąży. Moje biedne Malenstwo musi to wszystko ze mną przechodzić Głowa,gardło i nos bolą dodatkowo chodze z chusteczka przyklejona do nosa
Bidulka kuruj sie i oby obyło się bez antybiotyku
Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość

Są dwie "szkoły"

Jedna mówi, ze od 13 tygodnia a druga, że od 16

Ta druga to pewnie dlatego, że nie każdy miesiąc trwa równe 4 tygodnie.

Mnie właśnie wolno czas leci. O ciąży wiem od 24 listopada i wydaje mi się, że już "wieki" w niej jestem
co do II trym właśnie też się z tym spotkałam . Ja o ciąży wiem od 13 grudnia a czas stoi w miejscu a ja żyję teraz z wizyty na wizytę
Cytat:
Napisane przez mamuska11 Pokaż wiadomość
ja nawet nie chce myślec o 3 trymestrze niezbyt miło go wspominam pamietam ze plecy mnie tak bolały ze ledwo chodziłam i oddychać nie mogłam a teraz najgorsze ostatnie dwa miesiące latem przypadna jak bedą upały nawet nie chce o tym myślec.... Nie mówiąc juz ze zgaga mnie męczyła 24h na dobę

Ha mam dokładnie to samo! Jak tylko wstane tak mnie ssie ze muszę coś szybko zjeść a jak juz zjem śniadanie to tak mi słabo kręci mi sie w głowie cieżko mi sie oddycha mam wrażenie ze zaaz zemdleje nie jestem w stanie nic zrobic czasami tak sie czuje całe dnie a czasami przechodzi mi troszkę to osłabienie popołudniu
Wczoraj własnie rozmawiałam z mamą i mówiła zebym sobie wszystko w II trymestrze pozałatwiała upatrzyła co mam kupić bo III trymestr przypada w w same upały więc może być różnie a zawsze jak mam wybrane to tż pojedzie i kupi co ma .
Co do złego samopoczucia ja mam nadzieje ze w II trymestrze mi przejdzie bo w wariatkowie wyląduje