2014-01-31, 16:54
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: jak pozbyć się rumieńców
Cytat:
Napisane przez mistis123
A jakiś krem chociaż do lekkiego ich złagodzenia ?
|
Krem ochronny to np. krem nivea zwykły albo cicalfate avene. Przy skórze naczynkowej polecane są kosmetyki z m.in. wit C czyli np. serum flavo C. Tanszym sposobem na uzywanie wit C niz flavo C jest kupienie w aptece kropli Juvit (mają glicerynę wiec mogą się trochę lepić). To tez mozesz uzywac na noc. Nie polecam wiekszosci drogeryjnych kremów z wit.C bo one maja jej sladowe ilosci które i tak niewiele dadzą Łagodząco i niwelująco rumien może zdziałać woda termalna do spsikiwania twarzy. Cicalfate ma taką wodę w skladzie. Możesz też łykac wit. C w tabletkach.
---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------
Cytat:
Napisane przez Alexzus
Dużo też leży w psychice. Mówi to posiadaczka swojego czasu okropnych buraczanych placków na twarzy jak teraz bywam blada jak ściana  Myślimy o tym i problem się namnaża, wystarczy spróbować zapomnieć i nie przejmować się, 'znieczulić' sobie umysłem policzki. Mi problem minął z wiekiem ale całkowicie się tego pozbyć nie da, więc sporadycznie jestem czerwieńsza. Wydaje się że to z powodu cieńkiej skóry, przez którą płynąca krew jest bardziej widoczna. Kremu Ci nie poradzę, ale mogą pomó c naparówki z rumianku lub przykładanie zmoczonych herbatą rumiankową wacików, bo gdy tak robiłam było trochę lepiej. Problem narastał po powrocie z zimna (trzeba osłaniać twarz szalikiem) a najgorzej było gdy się pochylałam by np zmienić buty, nie możesz też nosić zbyt ciepłych swetrów czy golfów - często z nich rezygnuję przy porannym ubieraniu.. lepiej założyć koszulkę i bluzę
Musisz wzmocnić naczynka. Staraj się też unikać siedzenia przy kaloryferze dopóki problem nie zniknie
|
O ile mi wiadomo to parówki nie są wskazane przy skórze naczynkowej, ogólnie ciepło nie jest wskazane bo moze nasilac rumien. Tym bardziej ze autor o tym wspomina. 
---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------
Poczytaj na tym blogu o Twoim rodzaju cery:
http://kosmostolog.blogspot.com/2012...owa-czyli.html
|
|
|