Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Proste włosy z wierzchu, pod spodem próbujące się kręcić
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-02-01, 21:55   #2
czekoladka3
Zakorzenienie

Dot.: Proste włosy z wierzchu, pod spodem próbujące się kręcić

Cytat:
Napisane przez tusia13pl Pokaż wiadomość
Witam,
od zawsze włosy mam proste, w ostatnich latach delikatnie falowały, zwłaszcza końcówki, ale i tak było im bliżej do prostych. Jednak ostatnio pierwszy raz odwiedziłam fryzjerkę w prawdziwego zdarzenia i dowiedziałam się kilka rzeczy, które przyprowadziły mnie na to forum. Powiedziała, że spora część włosów jest całkowicie prosta i niskoroporowata, ale jest też sporo kosmyków, które chcą się kręcić. Od zawsze włosy, które mam pod spodem były sianowate i sądziłam, że są wysuszone, próbowałam je nawilżać i dziwiłam się różnicą między nimi, a tymi z wierzchu. Dopiero teraz doszłam do wniosku, że mogę się one chcieć kręcić. I teraz właśnie nie wiem co począć, czy próbować wydobyć ten skręt przy prostych włosach na górze czy jakoś "wyprostować" oczywiście w grę nie wchodzi prostownica, ale sama nie mam pojęcia jak miałabym dokonać którejkolwiek z tych rzeczy.
Będę wdzięczna za wszelkie uwagi i pomoc
Na myśl przychodzą mi tylko dwa rozwiązania : albo wycieniować górną, prostą warstwę żeby włosom z dołu łatwiej było się kręcić, albo jeżeli chcesz zachować proste włosy- keratynowe prostowanie. Wszystko zalezy od tego który efekt chcesz uzyskać