Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - jak skończyć z karmieniem nocą?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-02-02, 08:04   #77
Harrods
Zadomowienie

Dot.: jak skończyć z karmieniem nocą?

Cytat:
Napisane przez Biba12 Pokaż wiadomość
Witam, mam problem ze swoją roczną córeczką. Chciałam zaznaczyć z góry jak ciężkim jest dzieckiem, od małego nie ciągnie smoka, nie umie pić z butelki ( raczej nie chce , bo cyc lepszy ) nie jadła nic prócz cyca Chciałam ją odstawić od piersi ponieważ od 5.02.2014 idę do pracy i chciałabym się wysypiać, a jej spanie w nocy jest okropne, budzi sie co 2 godz, ja nie wytrzymuje już psychicznie i fizycznie, bo nie mogę się nawet przekręcić na drugi bok. Kiedy się przebudza chcę jej dać kasze, herbatkę lub moje mleko które spuściłam jednak ona natychmiast się budzi i płacze. Kupiłam już różne rodzaje butelek ( medela, tomme tippe, avent), ale z żadnej nie chce w nocy, ale w dzień wypije herbate z butelki medela. W ciągu dnia, zje jakąs kanapkę, paróweczke, czy zupkę, ale bym wolała cakłkiem zrezygnować z karmienia, bo boje się że to się nigdy nie skończy Jestem załamana już, POMOCY, JAK ODZYWACZIĆ JĄ OD PIERSI???
Pewnie Cię nie pociesze, ale nie Ty jedną masz takie dziecko . Mój synek ma prawie trzy lata i nadal karmie, a zawsze był takim cycoholikiem . Możesz albo odstawic od piersi całkowicie, co nie gwarantuje lepszego spania. Albo przestać się buntować i zaakceptować. Bo tak naprawdę zloszczenie się na ta sytuację i porównywanie do innych dzieci, stresuje najbardziej. Wiem że jest to bardzo męczące. Ją od dawna pracuje i nadal karmie w nocy. Musisz odpuścić niektóre pracę domowe i co najważniejsze, wcześnie kłaść się spać. Każde dziecko jest inne. Na pewno czytasz o takich, które ładnie same zasypiaja w swoim lozeczku i nie budzą się w nocy. Ale wierz mi, że jest całą masa dzieci, które śpią tak, jak Twoja córeczka. A teraz, jak wrócisz do pracy, to córeczka będzie jeszcze bardziej potrzebowała Twojej bliskości, Twojej piersi (bo w ogromnej mierze chodzi o bliskość, a nie tylko o mleko). Jeśli natomiast zdecydujesz, że karmić już nie chcesz, to pozostaje odstawienie. W tym temacie niestety nie pomoge, bo jeszcze przez to nie przeszłam.

Edytowane przez Harrods
Czas edycji: 2014-02-02 o 08:21
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując