Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - W Nowy Rok wkraczamy i offtopowo o włosy nadal dbamy - cz. XXIX
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-02-02, 11:40   #2007
201704240919
Konto usunięte

Dot.: W Nowy Rok wkraczamy i offtopowo o włosy nadal dbamy - cz. XXIX

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
O Normalnie mieszasz trzy pierwsze czy jakaś bardziej skomplikowana procedura? Shea być może mnie zapycha ale głowy nie dam, lepiej nie rydzykować.
Woda lub hydrolat, potem daję ok.10% kwasu hialuronowego (delikatnie mieszam), ok.10% glukonolaktonu (na początek możesz dać ok.5%, ale mnie 10% absolutnie nie drażni, a świetnie nawilża), na końcu mocznik, ok.5%. Wstrząsam, wszystko świetnie się rozpuszcza. Mój tonik miał pH 4. Ważność 4 tygodnie, przechowywamy w lodówce. Robiłam 50ml - stosuję raz dziennie i sporo mi zostało i chyba wykorzystam go na dekolt, bo jest naprawdę świetny. Następnym razem do niego kompleksu na naczynka z Mazideł, tylko pewnie będę musiała troszeczkę podnieść pH.

Shea mnie nie zapycha, jak jest go mniej niż 20%, ostatnio łączę je z filtrem i nie robi mi krzywdy.

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
U mnie już nie ma więc mam szansę wyszczuplić ostatecznie uda

Czy mocznik w proszku sprzedają normalnie w aptekach czy tylko w sklepach typu BU, ZSK?
Nie mam pojęcia, ale w aptekach robią na zamówienie maści mocznikowe, więc może. Ja swój kupiłam na ZSK.,
201704240919 jest offline Zgłoś do moderatora