2014-02-02, 14:15
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Koty - część VIII
Ja lubię gerberki ale kotu bym tego nie dała Co innego Karpatka z kremem waniliowym
Żywienie kota to temat którego na tym forum nie ogarniemy.
Gdy Horus był sam jadł wszystkie karmy premium ( prawie bo Biopur nawet on nie ruszył ) Ale z PoN albo Ziwi nie było problemu. Ambra je tylko filetówki - inne powącha i ucieka. Nie mogę dać Horusowi karmy premium a jej filetówki bo wtedy on też nie zje bo leci do jej miski.
Mokrymi karmami karmię tylko w weekend - taka praca i tak je przyzwyczaiłam. Dlatego jeżeli już kupuję filetówki to staram się kupować te dobre. Moonlight Dinner, Cosma ( lubią choć wolałbym lepsze ), Renske ( nie do końca podoba mi się ta guma guar w składzie a i tak kurczaka Ambra nie lubi ) Thrive ( filetówka ale premium - ma w składzie wszystko ale nie jest tania )
Nie karmię barfem bo nie jestem "czarownicą" jak Rybiorek *
Przy robieniu obiadu dostają do jedzenia mięsko - mielonego nie lubią więc są to kawałki kurczaka albo wołowinki którą uwielbiają. Ostatnio smakowała im kaczka i podroby ale to też Horus bo małe szare powąchało i się wypieło
* Czarownica to dla mnie ktoś kto posiada odpowiednią wiedzę i uprawia białą magię. Barf to nie tylko mięso ale wiedza - odpowiednie suplementy. Wiadomości z żywienia kotów, chemii i nie tylko.....
Poza tym te rude włosy i suszona krew
|
|
|