Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Razem tu wszystkie rozprawiamy..mamusie i przyszłe mamy. Staraczki i mamusie cz. IX
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-02-03, 13:56   #448
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Dot.: Razem tu wszystkie rozprawiamy..mamusie i przyszłe mamy. Staraczki i mamusie cz

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
skad? mysle ze przez media zobacz czy słyszałaś aby któraś kobieta podczas cesarki / po cesarce płakała?darła się? mowiła ze nie da rady ??? kobieta czuje ból po ( wiem co znaczy czuć ból brzucha i macicy po operacji) ale już jest po , obok leży slicznie dziecko i wie ze sniesie to bo widzi naocznie. Podczas porodu naturalnego ( media) zrobily wizje bólu , gzie kobieta się drze , wyzywa męza , mowi ze nigdy wiecej , płacze , napina się , wali kupsztala widac jej okropny ból. Tak jest od dawien dawna , fimy , programy typu porodówka - pokazują ogromny ból. A mało kto swiadomie chce przezyc ból az do wydarcia się ja się czasem zastanawiam jesli ja mdleje i dre się z bólu przy wierceniu zęba jak ja przezyje operacje? Operację przespałam więc nic nie wiem , ale po wybudzeniu na morfince mowilam ze moge to co miesiąc przechodzić. Może się troszke krzywiłam ale nie było zle - i teraz osoba która patrzy z boku w ten sposob 'ocenia ból'
Moja znajoma ma 4 dzieci - 2 z CC i 2 SN - powiedziała, że wolała ból porodu naturalnego niż tego po CC.
Media non stop coś kreują ale trzeba mieć trochę zdrowego rozsądku. Jeśli w mediach usłyszelibyśmy, że poparzenie ogniem nie boli choć widziałabyś ludzi poparzonych i cierpiących, dałabyś się podpalić? Bo ja nie. Wolę sama zrobić rozeznanie wśród znajomych czy lekarzy i wtedy podjąć decyzję niż słuchając tego co mówią w tv.

PONOĆ KOBIETA KTÓRA RODZI PIERWSZY RAZ STRESUJE SIĘ BO NIE WIE CO JĄ CZEKA... KOBIETA KTÓRA RODZI DRUGI/TRZECI RAZ STRESUJE SIĘ BO JUŻ WIE CO JĄ CZEKA

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Cytat:
Napisane przez cebulova Pokaż wiadomość

Tak poza tematem - Antek dzisiaj jest jakiś spokojny, przesuwa się tam czasem, ale nie ma szaleństw jak przez ostatnie kilka dni. Może zbiera siły...
Licz ruchy. Przynajmniej 10/2h powinno być. Jeśli będzie mniej lub wcale jedź od razu do szpitala

Edytowane przez mamaszkrabka
Czas edycji: 2014-02-03 o 14:04
mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora