Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zdrowe odżywianie, zdrowe produkty. Podpowiesz ? :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-02-03, 19:46   #3
agiantkaa
Raczkowanie

Dot.: Zdrowe odżywianie, zdrowe produkty. Podpowiesz ? :)

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
To ja coś podpowiem:

ziemniaki: dlaczego z nich całkowicie rezygnujesz? Ziemniaki można jeść na diecie, ważne, by byly bez sosów, bez masła. Także nie rezygnuj z nich calkowicie.

mięso - nie ograniczaj się tylko do drobiu, bo Ci się znudzi Wołowina również jest dopuszczalna w diecie, jest wartościowym mięsem (i pysznym!). Unikaj wieprzowiny, kaczki.

szynki - jak najbardziej jedz szynkę! Wybieraj tę o dobrym składzie (duza % zawartość mięsa). Obecnie na rynku jest taki wybór szynek drobiowych, że jest w czym wybeirać

Olej - niekoniecznie musi być oliwa. Zwłaszcza do długiego smażenia oliwa się nie nadaje. Olej może być rzepakowy; z pestek winogron.

Jajko - możesz jeść cale jajka! Ważne, by nie jeść ich w ilościach hurtowych. Żółtko ma dużo dobrych właściwości, nie rezygnuj z niego.

Mleko - o ile nie spożywasz mleka w dużych ilościach, to spokojnie możesz kupować mleko 1,5 lub 2%, nie trzeba ograniczać się do 0% (ktore wcale tak zdrowe nie jest).

Chęci masz dobre, ale za bardzo popłynełaś w tych swoich ograniczeniach

Ja od siebie dodam: warzywa, warzywa, warzywa + owoce + woda mineralna
Tak, tak.. jeśli byłoby to odchudzanie planowane to jasne, że wyglądałoby bardziej zdrowo, ale większość rzeczy mam po prostu zakazaną przez lekarza i stąd te ograniczenia. Łapię się czego mogę - chcę coś jeść. Złe jedzenie(choćby szynka) = skoki ciśnienia. Mam dość ciągłego pilnowania się, ale muszę... jestem za młoda na nadciśnienie.
agiantkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując