Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-02-05, 08:30   #4311
martorka
Rozeznanie

GG do martorka
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5

Cytat:
Napisane przez agayka111 Pokaż wiadomość
Witam was dawno mnievtu nie bylo. Bylam dzisiaj u lekarza bo nagle zaczelam wymiotowac i dostalam silnej biegunki co sie okazalo szyjka juz skrocona hmmm i pozostaje czekac za tydzien kolejna wizyta

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
dokładnie tak samo czuję - trochę czułości i zrozumienia wystarczyłoby

poczytałam opisy porodów styczniówek i się popłakałam
ja wczoraj czytalam i tez sie popolakalam i nakrecilam niepotrzebnie

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
Z tego co zrozumiałam i wszystkie juz mniej więcej wiemy to normalne że te skurcze się pojawiają. Im bliżej porodu tym może ich być więcej i bardziej odczuwalne. Zazwyczaj bezbolesne, choć mogą, tak jak u mnie, powodować znaczny dyskomfort - na granicy z bólem. Jak napisałam może ich być nawet 20-30 w ciągu dnia. Trzeba pamiętać żeby nie prowokować skurczy i bawić sie w liczenie dopiero jak sie zrelaksujemy i weźmiemy nospe. Nie należy mylić skurczu z rozpychajacym malenstwem które czasem jak sie napnie to tez sprawia wrażenie twardego brzucha.
Jeżeli zastanawiacie sie co sie dzieje dobrze jest położyć sie na plecach na pól godziny- godzinę. Położyć dłonie z rozczapierzonymi palcami na brzuchu i obserwować. Przy skurczu brzuch twardnieje cały i czuć to pod palcami. Oczywiście nie sciskac i nie ugniatac bo to moze skurcze wzbudzić.
Kiedy powinny zacząć martwić? Jeżeli częstotliwość sie zwiększa. To jest oznaka że macica sama sie nie uspokaja. Czyli to ze ja miałam dziś przez 2h co 15 min skurcze to spoko bo sie nie zwiększyło na sile i częstotliwości, a w kolejnych uspokoiło. Oczywiście jeżeli nie ustępuje lub nas martwi lepiej sprawdzić bo nasz spokój jest najważniejszy
Chaotycznie i z błędami ale cos spisane.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Dobrze ze wszystko w porzadku,
I wielkie dzieki za opis tych skurczy, bo tez sie martwilam wczoraj

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Witam się wieczor nie, bo chcialam Wam powiedzieć, że się bardzo wzruszylam. Właśnie mąż kolezanki przylecial na szkolenie do Monachium i chciał się koniecznie ze mną spotkać. Zmartilam się, myślałam, że coś z Kaska nie tak. A okazalo się, że ona postanowila, że ponieważ nie mialalam baby shower, wykorzystac męża w postaci gołębia on bidny wiózł tą paczke, cudnie popakowana samolotem
A w paczce były cudne drobiazgi i większe rzezczy dla wikinga, np śliczny reczniczek z canpolu, flanelki z mother hood, buciczki, polspiochy (akurat mi brakuje), łańcuszek na smoczek, opakowanie na smoczek, czapeczka, niedrapki, opakowanie termiczne na butelke, woreczki pachnące na pieluchy zużyte, no i sliczna kartka. a, i moja faworytów, kaczka (zabawka), moja obecna idolka Zrobilam zdjęcia, to Wam jutro wkleje, jak usiade do kompa. Wszystko było oddzielnie popakowane i poopisywane...

Fajnie, że wybrałam ja na chrzestna to nasz chyba jedyny prezent, my tu nikogo nie mamy, Kasia zadała sobie dużo trudu, sama ma Michasia (w grudniu skończył 2 latka), duzo pracuje, a jednak chcialo jej się...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ale milo
A ja z chrzestnymi mam troche problem, bo moja siostra bedzie na pewno, ale i ja i maz mamy po bracie, i nie wiemy ktorego wybrac, bo ja chce swojego a on swojego.

AAjeszcze sie nie pochwalilam, ze mi ten kocyk przyszedl, slodziutki jest ale pokaze Wam pozniej, bo kabel od telefonu sie zagubil.
Ide na kawke

Edytowane przez martorka
Czas edycji: 2014-02-05 o 08:32
martorka jest offline Zgłoś do moderatora