Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-02-05, 09:44   #4114
em ma
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
to jestem po wizycie
Więc tak ... postęp jest - rozwarcie na 2 cm, szyjka mega krótka i gładka i czekamy tylko na skurcze
A skoro jest postęp to do szpitala mam iść w sobotę rano żeby zrobili mi ktg i zdecydowali czy zostaję czy mam się zgłosić w poniedziałek. Ale moja lekarka obstawia że powinnam sama urodzić do soboty - no się okaże
Dostałam L4 jeszcze na te parę dni tylko mój TŻ się zasmucił że musi do końca tygodnia do roboty chodzić

A no i skoro mamy już 4 tyś postów to musimy się sprężyć i do piątku walnąć tysiączek to zdąże przed szpitalem nową częśc założyć
to tylko trzymac kciuki za rozwój akcji

a jak nie zdazyszzałozyc nowej czesci to ja załoze nie martw sie
Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Maluchy fizjologiczna temp maja do 37,5.
Nam mówili ze zabijać powyżej 38. I ja mam na wszelki wypadek nurofen.

A co do RSV to wirus najcześciej powodujący zaskarżenia dróg oddechowych. Zapalenia płuc oskrzeli zatok.
Immunoglobuline podaje sie raz w miesiącu w okresie ostrych zachorowań. Listopad- marzec.
W większości krajów europejskich jest refundowana do 3-5 roku zycia dla wszystkich dzieci . We wszystkich poza Polska dostają je dzieci urodzone przed 37 tc. .
a ile płacisz za podawanie?
Cytat:
Napisane przez poczatkujaca-dagmara Pokaż wiadomość
Kusisz
Mój dzieć niby 58 cm urodzony , a w 6 pływa
fajne sa napaliłam sie na niektóre rzeczy
Doris przekroczyła 60 cm a np z h&m bodziaki 56 dopiero sa dobre. z ewa klucze 62 idealne na nia. pajace niektóre na 62 a niektóre na 56 jeszcze nosi.