Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-02-06, 21:13   #3985
ania_cz79
Raczkowanie

Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
moim zdaniem to AZS - mój młodszy syn jest alergikiem od urodzenia ma azs i teraz od 1,5 roku astmę stwierdzoną alergiczną więc troszkę wiem w tym temacie. Mi to wygląda na typowe AZS - mój synek miał taką skórę prawie na całym ciałku, najwięcej na kończynach i twarzy. Na białko mleka krowiego nie jest uczulony. U nas okazało się że to uczulenie na orzechy, surowe jabłka, dodatkowo brzoza i leszczyna oraz białko jaja kurzego. Ja karmiłam go piersią przez 1,5 roku i nigdy ani alergolog ani pediatra nie kazali go odstawiać, wręcz mówili ze to dla niego najlepsze. Orzechy zwróć uwagę są w śladowych ilościach prawie we wszystkich słodyczach, więc trzeba ich unikać. Teraz już pyli leszczyna wiec u alergików na nią uczulonych teraz pogarsza się skóra i zaostrza aZS. To jest wszystko powiązane.[COLOR="Silver"]

Domyślam się że to AZS ja również mam na rękach a to podobno dziedziczne, teraz właściwie bardzo uważam na to co jem, zero nabiału, jajek również, masła, zero słodyczy, lekkie zupki bez śmietany, mięso, makaron, ryż, ziemniaki i już nawet nie mam pomysłów co jeść, nawet się obawiam, że za mało witamin.
Ale piszesz o jabłkach a ja jabłka jem prawie codziennie bo to jedyne owoce które teraz mi teraz wchodzą.
Chyba odstawie i jabłka.
ania_cz79 jest offline Zgłoś do moderatora