2014-02-06, 21:15
|
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I
ania_cz79 a mały może płacze bo go swędzi skóra mojego synka to bardzo swędzi i rozdrapuje w nocy do krwi, a maleństwo nie umie się podrapać to jest marudne. Moja alergolog przepisała mi ELOCOM to jest ze sterydem ale wystarczy raz cieniutko posmarować na noc i rano już praktycznie to znika. Po dwóch trzech dniach praktycznie nie ma śladu no i jest przeciwświądowe. Spytaj pediatrę o to bo to jest na receptę. Nie daj sobie wcisnąć maści protopic bo kosztuje ponad 50zł a jest za słaba i zbankrutujesz na niej a elcom jest skuteczniejszy i stosowany sporadycznie nie zaszkodzi a jest znacznie tańszy. Nie polecam też wszelkich smarowideł sklepowych i kremów. my mamy maść robioną z apteki przepisaną przez lekarza. Z kosmetyków używam dla synka tylko mydła biały jeleń i szampon babydream /smarowanie ciałka oliwką hipp/ , a dla małej tylko żel HIPP i maść bepanten / po oliwce hipp ma wysypkę/ . Żadnych emoliumów i innych drożyzn z apteki bo już wszystko chyba przetestowałam na synku i szare mydło najlepsze.
---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------
Cytat:
Napisane przez ania_cz79
Domyślam się że to AZS ja również mam na rękach a to podobno dziedziczne, teraz właściwie bardzo uważam na to co jem, zero nabiału, jajek również, masła, zero słodyczy, lekkie zupki bez śmietany, mięso, makaron, ryż, ziemniaki i już nawet nie mam pomysłów co jeść, nawet się obawiam, że za mało witamin.
Ale piszesz o jabłkach a ja jabłka jem prawie codziennie bo to jedyne owoce które teraz mi teraz wchodzą.
Chyba odstawie i jabłka  .
|
unikaj tylko surowych a podduszone gotowane czy z ciasta to możesz
|
|
|