2014-02-11, 16:37
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: In Vitro
Witam wszystkie Kobietki 
Jestem tu nowa, i łączy Nas jedna rzecz: Pragnienie bycia Mamą 
Po kilku latach starań, zobaczyłam II kreseczki, ale szczęście trwało krótko, okazało się, że jest to ciąża pozamaciczna i musiała zostać usunięta ok. 6-7 tyg. To było w październiku zeszłego roku, po badaniach HSG ze stycznia, okazało się, że:
- lewy jajowód niedrożny prawie na całej długości
- obustronne zmiany w budowie jajowodu tj. uszkodzone.
Więc lekarz powiedział wprost, jeśli chcę mieć dziecko to tylko in vitro.
Byliśmy już na 1-szej wizycie w klinice we Wrocławiu Polmedis i tam będziemy chcieli zostać, niestety musimy troszkę podreperować budżet finansowy . Niestety nie mają oni refundacji z rządu, więc zapisałam się na wizytę do InviMed Wrocław i stamtąd będziemy starać się, żeby dostać się na listę. Więc można by powiedzieć, że będziemy starać się w dwóch klinikach Jednak najpierw musimy porobić szereg badań z tego co czytałam.
Nadal oswajam się z myślą, że nie zajdę w ciążę naturalnie, czuję się jak "nie kobieta".
Do in vitro nie miałam i nie mam żadnych negatywnych komentarzy, wręcz przeciwnie cieszę się, że medycyna pozwala na to żeby wspomóc przyszłych Rodziców , lecz nigdy nie sądziłam, że i ja stanę w kolejce po tę pomoc.
Wątek przeczytałam cały i gratuluję Wam Kochane Waszych pociech i wytrwałości - jesteście wielkie - wiem, że niektórym udało się szybko, niektórym szło troszkę pod górę. Jedno jest pewne dla psychiki to nie jest małe wyzwanie, ale wierzę, że sobie poradzę i ja i Wy - Razem. Ja na razie oczekująca, ale za to zdecydowana by działać to na pewno
|
|
|