Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - wspolnie sie odchudzamy:) dołącz :))
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-02-12, 22:13   #45
neska002
Zakorzenienie

Dot.: wspolnie sie odchudzamy:) dołącz :))

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Witajcie Mogę dołączyć?
Sama nie umiem się zmotywować, więc może jak będę czytać o waszych sukcesach, to będzie mi łatwiej...
Mam do zrzucenia 10kg i bardzo mi zależy, żeby się tego pozbyć do lipca.
Utrudnieniem są kłopoty z tarczycą i sercem, a także notoryczny brak czasu.
Ale mam nadzieję, że dam radę.

Na początek chciałabym zacząć biegać. Kondycja zerowa, więc może zacznę od marszu.
Do tego rezygnuję z pieczywa i chciałabym zrezygnowac ze słodyczy, ale to mój główny powód nadwagi
Witamy, jasne że możesz dołączyć. O, masz wplanach zrzucić tyle co ja Tylko, że ja chcę to zrobić nieco szybciej jeżeli się uda, a jeżeli nie to będę cierpliwie dążyć do celu małymi kroczkami.

Myślę, że sama rezygnacja ze słodyczy powinna dać dużo, no i oczywiście zdrowe zamienniki, najlepiej zamienić wszystko na ciemne (chleb, makarony), włączyć do diety dużo kasz, zrezygnować z tłustych sosów. Wprowadzić zdrowe oleje (lniany, oliwa z oliwek, z pestek winogron, ewentualnie ryżowy) No i najlepiej zrezygnować z cukru i zamiennik go na naturalne słodziki takie jak stewie, syrop z agawy czy ksylitol - najlepiej. No i świetnie byłoby włączyć regularną aktywność fizyczną. Planujesz jakieś ćwiczenia? Poza bieganiem i marszem. Tak w domowym zaciszu czasami coś sobie poćwiczyć. Czy nie da rady?

Cel--> 60 kg - 15.12.2015

neska002 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując