2014-02-12, 22:13
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wspolnie sie odchudzamy:) dołącz :))
Cytat:
Napisane przez Weronisia
Witajcie  Mogę dołączyć?
Sama nie umiem się zmotywować, więc może jak będę czytać o waszych sukcesach, to będzie mi łatwiej...
Mam do zrzucenia 10kg i bardzo mi zależy, żeby się tego pozbyć do lipca.
Utrudnieniem są kłopoty z tarczycą i sercem, a także notoryczny brak czasu.
Ale mam nadzieję, że dam radę.
Na początek chciałabym zacząć biegać. Kondycja zerowa, więc może zacznę od marszu.
Do tego rezygnuję z pieczywa i chciałabym zrezygnowac ze słodyczy, ale to mój główny powód nadwagi 
|
Witamy, jasne że możesz dołączyć. O, masz wplanach zrzucić tyle co ja Tylko, że ja chcę to zrobić nieco szybciej jeżeli się uda, a jeżeli nie to będę cierpliwie dążyć do celu małymi kroczkami.
Myślę, że sama rezygnacja ze słodyczy powinna dać dużo, no i oczywiście zdrowe zamienniki, najlepiej zamienić wszystko na ciemne (chleb, makarony), włączyć do diety dużo kasz, zrezygnować z tłustych sosów. Wprowadzić zdrowe oleje (lniany, oliwa z oliwek, z pestek winogron, ewentualnie ryżowy) No i najlepiej zrezygnować z cukru i zamiennik go na naturalne słodziki takie jak stewie, syrop z agawy czy ksylitol - najlepiej. No i świetnie byłoby włączyć regularną aktywność fizyczną. Planujesz jakieś ćwiczenia? Poza bieganiem i marszem. Tak w domowym zaciszu czasami coś sobie poćwiczyć. Czy nie da rady?
|
|