Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Razem tu wszystkie rozprawiamy..mamusie i przyszłe mamy. Staraczki i mamusie cz. IX
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-02-13, 11:12   #1091
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Dot.: Razem tu wszystkie rozprawiamy..mamusie i przyszłe mamy. Staraczki i mamusie cz

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
U nas raczej nie bedzie transferów z mrożonek bo przy refundowanych raczej mało kobiet ma mrozaki.Oni stymulują łagodnie , potem mogą zapłodnic tylko 6 komórek ( a nie po 11 jak przy płatnych procedurach) , zazwyczaj kobiety jak piszą to mają czasem mrozaka..jednego ale rzadko. Jak pytałam lekarza mowił ze starają się oczywiscie ale moze im wychodzi w 30% przypadków uzyskać chociaż jednego mrozaka..mało co ? Chodzi o to ze nfz chce płacic za osoby dobrze rokujące ale nie zakladają kriotransferów tylko swieże transfery..bo gdyby teraz kazda miała mrozaki z ich zalozen ze 80mln zł na procedury rocznie zrobiło by się duzo duzo wiecej..koszta mrożenia , koszta kriotransferów itd. Pokrecone to wszystko. Suma sumary wychodzi ze 1 podejscie = 1 punkcja , 1 transfer ( ale nie zawsze). Bardzo bym chciała podniesc swoje szanse i miec chociaż po 1 dodatkowym mrozaku bo wtedy z 3 razy tak na prawde wychodzi 3x2 a wiec 6 prób jak dla mnie..no nie ważne,nie nastawiam się. Bedzie co ma byc..
aporpo dzis doszło do bardzo nieprzyjemnej sytuacji na innym wątku..laska miała 6 zarodków..zamiast jej podac je w 2,3 albo 5 dobie ambitni embriolodzy w klinice trzymali je do 7 doby! dzis mieli podac..dzis wszystkie 6 obumarło...gdyby wczoraj podali..eh w macicy są najlepsze warunki jednak..nigdy zarodek nie bedzie sie tak w cieplarce rozwijał jak w macicy..wieksze szanse na rozwój by były..szkoda mi jej..straciła swoje szanse przez chore ambicje kliniki..
Nasza służba zdrowia to dno...

Moje dziecko właśnie posuwa się po podłodze jak dżdżownica.. dupka do góry a nosem i jęzorek harata po podłodze, żeby dostać się do pilota... muszę już bramkę przy schodach założyć.

Edytowane przez mamaszkrabka
Czas edycji: 2014-02-13 o 11:24
mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora