|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Mam jedno pytanko- wszystkie mówicie, że płodność może wrócić mimo, że nie ma miesiączki i że lekarz może to ocenić.
No więc byłam u mojej ginekolog i w sumie ona tylko powiedziała, że endometrium rośnie i ma 9 mm, więc niby okres się zbliża. Zapomniałam zapytać o płodność więc wysłałam do niej maila, a ona mi odp.tak
"Na podstawie endometrium nie jestem w stanie powiedzieć czy była owulacja To jest tylko dowód na zmiany w hormonach. Musimy poczekać do miesiaczki i ew może pani kupic sobie taki tester AFRODYTA -przyrząd do oceny dni płodnych To wygląda jak pomadka i jest takim mini mikroskopem Na podstawie oglądania kropelki sluzu z pochwy można z dużym prawdopodobieństwem ocenić czysą dni płodne i występuje owulacja. Proszę wystukac to w internecie Tam znajdzie"
No i mam do Was pytanko- czy faktycznie nie można czy moja ginekolog jest jakaś niedoinformowana ? ( pytam, bo padło wiele pytań po wizycie co powiedziała o płodności mimo braku miesiączki)
&
 20.02.2015 BARTUŚ
|