2014-02-14, 22:25
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wizy do USA dla Polaków będą zniesione? - Unia Europejska grozi Ameryce sankcja
Cytat:
Napisane przez mindiar
Ja ubiegalam sie o wize w Londynie, wczesniej rozmawiajac z osoba kompetetna przez telefon na infolinii ambasady. Ubiegalam sie o wizę sluzbowa. Poradzono mi kupic wczesniej bilet lotniczy w obie strony, dowod zabukowanego hotelu i inne atrakcje, za ktore zaplacilam typu bilet do Disney Landu ipt. Wszystkie dokumety mialam ze soba na spotkaniu, wlacznie z listem od pracodawcy i potwierdzeniem zaczeci college'u w UK. Wizy mi nie przyznano z 2 powodow: moj staly pobyt UK byl za krotki (nie ma na ten temat zadnych regulacji), drugim powodem bylo to, ze lecialam z brytyjczykami jako jedyna polka i bylo podejrzenie,ze oni mi pomagaja wyemigrowac do USA, a ja zostane tam na stale nielegalnie, poniewaz wszystkie poniesione koszta sa niczym w stosunku do wartosci,jak jest dla mnie sama praca na czarno w USA. Po tym incydencie postanowilam,ze nigdy nie bede sie ponizac i probowac ubiegac sie o wize do ameryki kiedykolwiek w przyszlosci.
|
OMG!
Wlasnie braklo mi slow.. Bardzo mi przykro
Niby jaka wartosc zostania jest w Stanach niegalnie I pracujac na czarna? Tak, bo kazdy Polak marzy by nie moc sie poruszac normalnie po swiecie, chowac sie zeby go nie deportowali I sprzatac toalety w USA u kogos Cale zycie, bo bez papierow o jakichkolwiek lepszych perspektywach mozna zapomniec.. Rzeczywiscie tyle cudow czeka tam na nielegalnego emigranta 
Pierwszy raz sie spotkalam, zeby kupowac bilet przed dostaniem promesy wizowej?
Owszem, w stanach jak przekracza sie granice to trzeba miec prZy sobie bilet powrotny by pokazac urzednikowi. (Wiekszosc prosi by pokazac z tego co slyszalam).
Bardzo glupio ktos Ci doradzil zeby kupic bilety przed dostaniem wizy..
|