2014-02-15, 14:22
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6
Cytat:
Napisane przez ag9
A mój się cieszy że jeszcze tylko 2,5 tygodnia do pracy a potem będzie miał 3-tygodniowy urlop
To tak jak ja, obłudnico
Tequiba - do robienia papek dzieciowych to chyba lepszy taki blender ręczny, a ten kielichowy to bardziej do koktajli, smoothe itp.
Gratuluje donoszonych ciąż, u nas jeszcze tydzień
Cayenne - to nie dostałaś środków przeciwbólowych po zabiegu?
Tu u nas podobno na pierwszą dobę dają morfinę, a potem już jakieś ketonale albo coś podobnego, ile kto potrzebuje.
|
Dostałam. Również morfina pierwszego dnia byla, w nocy dozylnie, wciąż wolalam pielegniarke, nap.alo i tak,myslalalm, że jajo zniose.
Ale każdego dnia było coraz lepiej, znacznie lepiej.
Próba wstania była już w poniedziałek wieczorem. Owszem, wstałam, ale nie zrobiłam kroku, pierwszy raz w życiu miałam mroczki przed oczami, musiałam szybko usiąść (szybko, buahahaha).
Ale nast dnia wpadla rano taka stara pielęgniara i kazala mi wstawać udało sie, zaparlam się 
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------
Ps. Odwazylam się wejść na wagę. 8,5 kg mniej (pocz.6.doby). Czyli jeszcze tylko 9 kg nadwyzki ciazowej do zrzucenia i 1,5 - 2 nadwyzki powstałej nie wiadomo jak tuż przed zajściem w ciążę 
---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------
Cytat:
Napisane przez (t)asia
Wróciłam do domu i muszę trochę ogarnąć.
Zajechałam dzisiaj do lidla i wzięłam paczkę wkładek laktacyjnych i paczkę płatków dla małego. Zastanawiam się czy nie kupić więcej. Opłaca się to? Były jeszcze podkłady do przewijania jednorazowe i śliniaczki ale nie brałam bo nie wiem czy się przydadzą.
|
Ja używam i wkładki laktacyjne (choć nakładki NUK na brodawki to dla mnie z zbawienie+kompresy multi-mama), a podkłady do przewijania to już pasjami - nauczyłam się w szpitalu używać, Julo też woli, bo są milsze, więc kupiłam po wyjściu ze szpitala.
|
|
|