2014-02-16, 12:37
|
|
BAN stały
|
Dot.: Jaka marka kosmetyków do trudnej cery?
tez mam troche problemowa cere- przede wszystkim musisz znalezc dobry krem nawilzajacy, niestety w tej kwestii nie moge Ci pomoc, bo sama mam z tym odwieczny problem, zwlaszcza ze szukam kremu nawilzajacego, ktory jednoczesnie bedzie nadawac sie pod makijaz....
chyba istotny jest tez tonik bo to on utrzymuje odpowiednie pH skory.
ja kiedys uzywalam kremu Cetaphil- bardzo dobrze nawilza, ale jest tlusty, nadaje sie tylko do stosowania na noc lub w dzien kiedy siedzisz w domu, ja sie po nim bardzo swiecilam 
pozostale kosmetyki- ja mam olejek myjacy z biochemii i urody i hydrolat- tonik tez z BU i sa bardzo dobre dla mojej skory, dosc neutralne, ale niestety te kosmetyki mozna kupic tylko online.
ogolnie uwazaj na produkty reklamowane w tv itd. ja jakos nie ufam kosmetykom do pielegnacji skory z garniera itd. zwlaszcza jesli Ty tez masz wymagajaca skore. moze wyprobuj kosmetyki Tołpa? sa dosc naturalne i nie sa 'komercyjne'- nie uzywalam ich, ale jesli juz to wlasnie te bym wybrala. co do aptecznych- moze Pharmaceris? ja mam z tego krem peelingujacy migdalowy 5% ktory lekko zluszcza skore ale nie powoduje przesuszenia,a skora pozostaje gladka i miekka uzywam go wtedy, gdy mam wieksza ilosc krostek.
co do nawilzenia- moze cos z kwasem hialuronowym, raz na jakis czas warto przejsc sie na jakis zabieg do kosmetyczki zeby utrzymac skore nawilzona ogolnie dla mnie to jest loteria co sie sprawdzi dla danej skory metoda prob i bledow na pewno znajdziesz cos odpowiedniego zwracaj uwage na sklad
|
|
|