2014-02-16, 16:53
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chłopak na odwyku/poprawczaku, kilka pytań
Cytat:
Napisane przez Karin_chan
Doszły do mnie wieści, że mój były chłopak znalazł się w poprawczaku lub na odwyku, nie jestem pewna, ponieważ nie mam dokładnych informacji, ale dowiem się.
I moje pytanie... Czy osoby w takich zakładach mogą dostawać listy lub czy maja jakieś przepustki, można je odwiedzić??
Ja wiem, że jego tylko rodzice wspierają, przyjaciele się odwrócili, a ja oczywiście zostałam.. Zawsze próbowałam mu pomagać. On tam będzie najprawdopodobniej pól roku jeśli wszystko będzie dobrze. Chciałabym się z nim jakoś skontaktować, chociaż porozmawiać, czy jest taka możliwość?
|
Czy jesteś pewna, że to dobry pomysł? Z jakiegoś powodu jest to były chłopak. Czy jest sens odnawiania tej relacji?
Z jakiegoś powodu tam trafił. Czy jest więc sens robić za pocieszycielkę, wspierać go i mieszać się w całą tą sytuację. On jakoś nie szuka kontaktu z Tobą.
Poza tym często takie "odwrócenie" się znajomych dobrze robi, natomiast poklepywanie po ramieniu i powtarzanie, że nic się nie stało, przynosi zwykle więcej szkody niż pożytku.
Podsumowując: odpuść.
|
|
|