Mi sie wydaje, że te naczynka zamykać na wiosnę albo jesień ze względu na słońce, które wtedy nie jest takie "silne" jak w lecie, a i jest przed mrozami, przez co zimno nie podrażnia dodatkowo naczynek
Nika mam tak jak Ty, kiedys miałam buzię bez ani jednego wyprysku i od trochę dłużej niz pół roku mnie wszystko podrażnia i zapycha

Ale wymyśliłam metodę i już jest jakby lepiej-zawsze wycieram twarz papierowym ręcznikiem, poza tym zmieniam poszewkę na poduszkę dosyć często. Na noc używam teraz Nutritica z 2,5 % zawartością biolipidów, który mimo, że posiada PL w składzie to nie zapycha, a rano buźkę mam idealną. Rano się smaruję Lait Veloutem z LRP i też super nawilża i też nie zapycha-tzn. powstają zaskórniki, ale nie pryszcze i krostki i dlatego mogę mu to wybaczyć

No i ten olejek myjący, woda termalna i na noc tonik dla wrażliwców z Nivei i generalnie musze stwierdzić, że jest znaczna poprawa
Szkoda tylko, że sie muszę tak namęczyć, bo kiedyś kupiłam byle krem za 10 zł i po kłopocie, a teraz średnia cena kremu to 50 zł
A ten krem z Hippa to jakiś porządny? Nie to co zwykła Nivejka albo Bobas, czy te kremiki dla dzieci?