Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Problemy i pielęgnacja cer suchych, naczynkowych, wrażliwych, alergicznych
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2007-06-08, 14:53   #1330
nikaa2
Wtajemniczenie

Dot.: wszystko o cerze naczynkowej

Cytat:
Napisane przez Justin Timberlake Pokaż wiadomość
Mi sie wydaje, że te naczynka zamykać na wiosnę albo jesień ze względu na słońce, które wtedy nie jest takie "silne" jak w lecie, a i jest przed mrozami, przez co zimno nie podrażnia dodatkowo naczynek

Nika mam tak jak Ty, kiedys miałam buzię bez ani jednego wyprysku i od trochę dłużej niz pół roku mnie wszystko podrażnia i zapycha
Ale wymyśliłam metodę i już jest jakby lepiej-zawsze wycieram twarz papierowym ręcznikiem, poza tym zmieniam poszewkę na poduszkę dosyć często. Na noc używam teraz Nutritica z 2,5 % zawartością biolipidów, który mimo, że posiada PL w składzie to nie zapycha, a rano buźkę mam idealną. Rano się smaruję Lait Veloutem z LRP i też super nawilża i też nie zapycha-tzn. powstają zaskórniki, ale nie pryszcze i krostki i dlatego mogę mu to wybaczyć No i ten olejek myjący, woda termalna i na noc tonik dla wrażliwców z Nivei i generalnie musze stwierdzić, że jest znaczna poprawa
Szkoda tylko, że sie muszę tak namęczyć, bo kiedyś kupiłam byle krem za 10 zł i po kłopocie, a teraz średnia cena kremu to 50 zł

A ten krem z Hippa to jakiś porządny? Nie to co zwykła Nivejka albo Bobas, czy te kremiki dla dzieci?
ano dokładnie wiem o co ci chodzi nie wiem, moze te kremy za 10zł nas tak pozapychały kiedyś a dzisiaj są efekty dopeiro?

Nutrica nie miałam(jakiej firmy?? aaaa już wiem LRP przeczytałam, ze mozna go stosować jako krem ochronny zimą ciekawe jaki ma skład... bo na wizażu nei ma ;( ) , to coś takiego jak nanobase? jak rozumiem nie zapycha Ciebie?
a i piszesz o filtrze LRP? laitcośtam? nie ma denat.? bo ja zastanawiam się nad Solcerin Iwostinu... o_O

A Hipp zaw. olej migdałowy, nie zaw. barwników, oleju mineralnego, PEG, po posmarowaniu buxka jest super, wszelkie nivee niech się schowają Krem nie podrażnia, łagodzi szorstkość, nawilża, bardzo dobrze się wchłania

kupiłam sobie Iwostin 20 intens.nawilżający, ale taki jakiś jakby podobny do LRP H XL, czyli nie bardzo

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2007-06-08 o 15:32
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując