Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-02-17, 01:37   #1288
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość
Poddałam się przed chwila i dałam Walerci smoczek. Jutro skończy 2 tygodnie, mam nadzieje, ze nie zaburzy to u niej żadnych odruchów itd.
Dzisiaj miała kiepski dzień - albo gazy, albo wzdęcia albo kolka - nie wiem jakmodroznic, ale ewidentne coś z brzuszkiem było nie tak. Przy piersi wisiała prawie cały dzień. Wydaje mi się, ze jest najedzona. Uspokaja się tylko przy piersi, albo z palcem w buzi.
No i teraz zastanawiam się co zjadłam - może to od kapusty kiszonej i cebuli

Ja karmie klasycznie na fasolce i spod lewej pachy. Na leżąco niestety mi nie wychodzi, mała ma trudności w tej pozycji z chwytaniem piersi - wydaje mi się, ze mam je za małe do tej pozycji.

Nie zawsze ja mój wspominam całkiem dobrze - jasne, ze bolało, ale bardziej przeraża mnie opieka nad noworodkiem

Mnie po porodzie totalnie bolała kość ogonowa. Krocze spoko, ale ból kości ogonowej był masakryczny - nie mogłam podnieść się z łóżka. Teraz jak za długo siedzibę, albo siedzenie jest twarde tez mi doskwiera.

Mój TZ ostatnio zaczął praktykować takie ścisłe obowiązywanie chusta. Raczki ściśnięte a nóżki nie. I to zazwyczaj pomaga, mała się uspokaja.
Zastanawiałam się właśnie nad Woombie.

Będzie dobrze Gosiu
Moze byc cebula, jesli jej sporo zjadlas, moze wzdymac. Niewiem jak kapucha...
Ja tez dalam smoka po 2 tyg inaczej bym lezala non stop z cycwm na zewnatrz.
Roane, jesli by mi ktos powiedzial ze wsadzu borysa na kilka dni do brzucha, a ja bede mogla sie wyspac odpoczac to wycalowalabym po stopach za samym brzuchem nie tesknie. I ja tez nie spodziewalam sie, ze moge tak myslec. Ale sa dni ze spie 4-5 h w nocy i w dzien nie dosypiam. Po kilku takich nockach zaczynam sworowac, organizm zaczyna niedomagac.

Gosia jak kacper spi?

Emma, ja dzis tez odlozylam do kolyski, troche marudzenia i dalam mu ma twarz tetre... w sumie niewiem skad mi to do glowy przyszlo, chcialam, zeby go nic nie interosowalo. Dalam Taka uzywana w ciagu dnia! Zasnal w moment....

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 02:37 ---------- Poprzedni post napisano o 02:20 ----------

Cholera jasna Codziennie to samo ja osiwieje! ZAWSZE w nocy po pierwszym czasem po2 ale ok3 nad ranem moje dziecko na spaniu wydaje z siebie takie dzwieki ze mozg staje deba!! Kwiczeniw chrzakanie, kwilenie.jakby kupke robil a robi ja spokojnie raczej rano i w trakcie karmienia. Boze kochany!! Ja nie zasne, a dziecko sobie spi w najlepsze....tz chrapoe i ja czuwam do rana. Rano o 7 wstaje i koniec.... jak reka odjal. Teraz znow do pionu go wzielam, zeby ulatwic wygazowanie i.... cisza zadnego kwiczenia, zapewne odloze i zas to samo. Nie ogarniam tego, nie mam juz pojecia co z tym robic.
Edit zasnal.. bede dluzej w pionie trzymac. Nikt nie karmo
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez malaMigotkAaa
Czas edycji: 2014-02-17 o 03:27
malaMigotkAaa jest offline Zgłoś do moderatora