Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Trądzik - cz. 4.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-02-17, 11:49   #691
bambarylla
Rozeznanie

Dot.: Trądzik-cz. 4.

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Też kiedyś tak robiłam, ale niestety nie działało to na mnie.

A słyszałyście o zakwaszeniu organizmu? Podobno nabiał ma duży wpływ na to, ja z ciekawości ograniczam teraz spożycie mleka itp. zobaczymy czy to wpłynie na moją cerę
Słyszałam o tym nabiale, i coś w tym jest. Jakiś czas temu zauważyłam, że po mleku mam strasznie zaczerwienioną cerę i teraz nie piję mleka, mimo że zawsze lubiłam.

Jakiś rok temu pisałam tutaj o wizycie u dermatologa i retonoidach. Miałam brać, ale się nie zdecydowałam, postanowiłam jeszcze trochę sama popróbować zwalczyć to cholerstwo. Zaczęłam np. pić herbatę z bratka, ale bolał mnie po niej brzuch. Kombinowałam trochę, nic nie dawało efektów. Jakieś 1,5 miesiąca temu miałam ogromne stresy i strasznie mnie wysypało. Niedawno zaczęło schodzić, cera wygląda lepiej niż przed wysypem i teraz pojawiają mi się głównie ropne pryszcze na żuchwie i w okolicach ust, więc wychodzi na to, że albo hormony, albo gronkowiec?

Zamierzam pójść znów do dermatologa, tym razem do innego, i zobaczę, co powie. Naprawdę dziwi mnie, że byłam u kilku (będąc już po 20-tce), i żaden nigdy nie wpadł na to, żeby posłać mnie na badanie hormonów.