Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Chora fascynacja?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2005-06-21, 19:38   #4
Meariel
调解人

Dot.: Chora fascynacja?

Ojej! Poruszył mnie Twój wątek. Przede wszystki nie pisz "To trochę bezczelne z mojej strony - zwracać się do Was z prośbą o pomoc i radę, w sytuacji, kiedy jestem dla Was zupełnie obcą osobą " bo po to jest miedzy innymi wizaz i forum plotkowe

Bede szczera- sytuacja jest chora, fascynacja Twojego chłopaka zaczęła byc niebezpieczna dla Waszego związku.
Rzeczywiscie spora liczba mezczyzn lubi ogladac ladne, slawne kobiety (często nagie), jednak Twoj facet oszalał na punkcie jednej, konkretnej dziewczyny.
Domyslam sie, ze jest to bardzo przykra dla ciebie sytuacja i naprawde rozumiem poruszenie i ucieczke od niego.

Nie czuje sie jednak na siłach w kwestii porady co powinnas w tej sytuacji zrobic.
Moge jedynie powiedziec, ze ja odeszlabym z pewnoscia. Nie ma dla mnie nic gorszego niz fascynacja mojego faceta inną kobieta. A w dodatku jakąś sławną, nieosiagalną. Byc moze Mariusz wyidealizowaj ją w swojej głowie do tego stopnia, ze jego zdaniem zadna realna kobieta nie ma szansy nawet w polowie rownac sie z Sarą.
Czy zatem warto przez całe zycie byc "ta drugą", nawet jesli pierwsza jest JAK GDYBY fikcyjna (bo uwielbienie do gwiazd kojarzy mi sie z miloscia np. do postaci literackiej lub filmowej)?

Piszesz, ze nie wiesz co robic. Ze masz metlik w glowie. A moze tak naprawde doskonale wiesz? Zauwaz, ze w swej wypowiedzi nie ma ani jednego argumentu, ktorym chcialabys go jakos usprawiedliwic, ochronic przed ewentualnym gradem negatywnych opinii. Czy nie jest przypadkiem tak, ze juz wybralas zycie bez niego i teraz poszukujesz wsparcia i potwierdzenia słusznosci swojej decyzji?

Soniu, pamietaj, ze kazda kobieta zasluguje by byc gwiazda dla swojego mezczyzny. Zadna zdrada nie powinna uchodzic plazem facetowi, nawet ta wirtualna, wyimaginowana.

Kiedy tak o tym pisze, dochodze do wniosku, ze najsmutniejsza jest ta konsekwentna, wieloletnia zdrada w myslach. To, ze facet zasypia z widokiem innej kobiety pod powiekami.
Byc moze wybaczylabym nawet chwilowe uniesienie hormonami jednorazowy skok w bok, ale takiej swiadomej "zdrady" ktora serwowal Ci Twój chłopak- chyba nigdy.

Pozdrawiam i przepraszam za nieskładne zdania