Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nasze codzienne jadłospisy cz. XIX - OCENA JADŁOSPISÓW
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-02-19, 07:40   #4018
klapkowa
Zadomowienie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XIX - OCENA JADŁOSPISÓW

Cytat:
Napisane przez scandalistka Pokaż wiadomość

Czuję się dzisiaj tak źle że miesiączkę chętnie oddam.
(haha, teraz widzę, że nie pierwsza na to wpadłam Klapkowa pierwsza wysunęła ofertę)

R na jutro, II i III na uczelni (10:00-17:30)

I. Owsianka z 4 łyżek płatków na mleku 2% i wodzie- pół na pół, z jabłkiem, miodem (niecała łyżeczka), cynamonem i łyżką migdałów
II. Bułka owsiana z żurawiną z pastą z tuńczyka (pół puszki tuńczyka wsw - ok. 70g, łyżka kukurydzy, łyżeczka majonezu light, łyżka jogurtu, keczup); sok jednodniowy marchewkowy 250ml
III. Kasza pęczak 50g z szynką, szpinakiem i cebulą, zasmażana w jajku
IV. Rosół (z kury i kaczki) z makaronem
V. Twaróg chudy ok. 100g z pomidorem, świeżą bazylią i łyżeczką oliwy z oliwek
Pęczak

Zróbmy przetarg!

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Poa alpina Pokaż wiadomość
klapkowa, scandalistka - przyjmę @ na klatę z wszelkimi dolegliwościami

To źle, że gorzka? Umiejętnie dobrane dodatki i może wyjść coś bardzo ciekawego
Oddajemy!

Wiem, dlatego już myślę, co by jeszcze dodać...

Planowany dzisiejszy: (właśnie kończę śniadanie i będę przygotowywać pudełeczka na resztę dnia poza domem)
I budyniowo-jabłkowa owsianka (owsiane+jęczmienne) ze słonecznikiem i suszonymi śliwkami
II złożona kanapka z orzechową pastą (zmielony twaróg+potłuczone orzechy) + jabłko
III włoszczyzna z granulatem sojowym, grochem, czosnkowym sosem pomidorowym i resztką zielonego pora
IV chudy twaróg z maślanką i wiórkami kokosowymi
V złożona kanapka z avocado, serem brie, ogórkiem i pekinką + świeży sok marchwiowy

Edytowane przez klapkowa
Czas edycji: 2014-02-19 o 07:46
klapkowa jest offline Zgłoś do moderatora