Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-02-19, 08:19   #1629
ejani
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12

Siemka, wracam do ludzi, przynajmniej na chwilę (i pod warunkiem, że mi wizaż znowu nie zje długiego posta-już kilka razy pisałam i kilka razy zjadł) więc jak się powtarzam, wybaczcie i jak o czymś zapomniałam też (już nie ogarniam, co się wysłało a co zniknęło)

Migotko, dobrze że pogadaliście z mężem, mam nadzieję że będzie lepiej. Też tak miałam na początku (plus doszło jeszcze "trzeba było poprosić mamę" albo "a Twoja mama nie może") póki nie pogadaliśmy że to jednak jego dziecko i mama nie ma obowiązku, on już tak.
Ale z mamą też pogadałam od serca i wyszło, że ona mi nie pomagała, bo nie prosiłam, ja nie prosiłam, bo wyglądała jakby się obraziła, a ona się obraziła, bo czuła się niepotrzebna

I teraz mama nam gotuje obiady i zabiera małego na godzinne lub dłuższe spacery, a mąż przewija wieczorem i rano plus ogarnia mieszkanie, jeśli mi się nie uda (wczoraj przez to odparzenie nawet nie powkładałam naczyń do zmywarki) żebym mogła się zdrzemnąć i odpocząć przez chwilę, bo przy tym moim synu znów mnie boli podbrzusze i krzyż, więc już zasiałam panikę o wylatującą macicę itp. Na dodatek jestem koszmarnie słaba ciągle

Cytat:
Napisane przez kootek_mamrotek Pokaż wiadomość
dziewczyny zamierzam kupić staniki z Allesa i mam pytanko, z ich kalkulatora rozmiaru wychodzi 80 E, czy mam brać taki czy któryś rozmiar zaniżyć/zawyżyć?

zaniżyć- mi wg tego kalkulatora wyszło 70 j a dobre jest 65 i

Ale przy okazji dowiedziałam się, że model cara MIA jest do 65 j a na dodatek też w czarnym kolorze od kilku dni

Cytat:
Napisane przez Kuapouszka Pokaż wiadomość
Ja tak tylko na chwile, melduję, że Lily przyszła na świat 13.02.2014 o godz. 8.59, 2980 g, po 60 godzinach porodu sn. Dopiero wrociłysmy ze szpitala, jak sie troche ogarne to wpadne na dluzej.
Ogolnie masakra, nie ma jak uslyszec o zapaleniu opon mozgowych tudziez sepsie u 2 dniowego dziecka. Dzięki Bogu wszystko skonczylo sie ok

gratulacje!

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
o patrz nie wiedziałam, w szpitalu i aptece nic nie mówili... ja posmarowałam kilka razy i zniknęło i to zaraz po porodzie było w pierwszym tygodniu- teraz już nie smaruję.
Dobrze wiedzieć na przyszłość

bez smarowania też znikają szybko

Cytat:
Napisane przez kootek_mamrotek Pokaż wiadomość
Dzien dobry u nas noc dobra, Pobudka o 3, karmilam do 4.20, druga o 7.40 - karmie teraz, ale chyba zaraz łokieć mi wybuchnie bo sie na nim podpieram, a Mała inaczej nie potrafi złapać na lezaco.. musimy z tym jeszcze potrenowac

my dziś równo co dwie godziny, ale od 3 szły bączki

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Chcialam sie tylko pochwalic ze moje dziecko w dniu dzisiejszym konczy 4 miesiace wieku urodzeniowego ma prawie 8 tygodni wieku korygowanego i Uwaga Uwaga wszedl wczoraj na pierwszy pulap siatki centylowej dzieci urodzonych o czasie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez ejani
Czas edycji: 2014-02-19 o 09:22
ejani jest offline Zgłoś do moderatora