Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Koty - część VIII
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-02-19, 12:01   #2495
CzekoladowyMus
Zadomowienie

Dot.: Koty - część VIII

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Wielkie oczy = wielkie zainteresowanie. Gapi się, gdy woda jest włączona czy wyłączona?

I do tej pory nie znalazłaś 68 zł czy dopiero teraz poczułaś potrzebę posiadania drapaka?

Są rzeczy, których w tym świecie nie rozumiem. Należy do nich branie zwierzęcia i nieinteresowanie się tematem przez parę lat. Nie mówię konkretnie o Tobie - trafiają na ten wątek osoby, które mają kilkuletnie zwierzaki i dopiero teraz pytają, czy mogą je oduczyć gryzienia rąk albo przyzwyczaić do obcinania pazurków. A wystarczyło przed kupnem/adopcją przeczytać "kocie ABC" na miau.pl.

Miałam to szczęście, że adoptowałam kota z fundacji, a nie z ulicy, był zdrowy i miał dobre maniery. Przed adopcją fundacja uczyła mnie wkładać kota do transportera, podawać tabletki, obcinać pazurki, instruowała jak się zabezpiecza okna i balkon, jak się bawić z kotem, informowała o porach kociej aktywności, poprawnym żywieniu, przygotowaniu do zabiegów, a nawet o obecności kota w ciąży i z dzieckiem. To wszystko przez 2 godziny wizyty, bardzo ich polecam

Kupujesz co miesiąc Feliwaya od 3 lat? U jakiego dostawcy jest taka dobra cena?
Kicia miala mate kartonowa do drapania ale rzadko sie nia interesowala. Drapanie starego lozka tez bylo rzadkie. Przygarnelam ja z czystej dobroci serca. Chodzilam wtedy jeszcze do szkoly, nie mialam pojecia jak wiele trzeba wiedziec by kota dobrze prowadzic. Panowala wsrod moich zbajomych opinia kota ze wsi ktory lapie myszy i jada wszystkie odpadki a moja rodzina nigdy nie miala kota i tez uwazali ze whisk** jest najlepszy dla kota. Zanim sie obrucilam kot skonczyl rok a ja mialam przygotowania do matury. Dopiero gdy trafilam na jedno kocie forum zaczelam bardziej zglebiac wiedze i cos tam ogarniac przy kici bardziej wartosciowego. Wczesniej bez dostepu do internetu i obracania sie wsrod ludzi o PRLowskich pogladach tkwilam w martwym punkcie. Nawet w schronisku w ktorym bylam wolontariuszka karmili koty takimi karmami wiec nie myslalam ze toc cos zlego. Kiedys.

http://papuzki.webd.pl/forum/index.php KLIK! chcesz się poradzić? FORUM O PAPUGACH

KOTY TO MIĘSOŻERCY!!!
-czytaj skład karmy
CzekoladowyMus jest offline Zgłoś do moderatora