2014-02-19, 15:32
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wrześniówki 2014 - łączmy się :)
Niestabilna - Ty małpo hehe Ja już też zaopatrzyłam się w sok- i jeden i drugi Co do trymestrów to widziałam, że na mamazone do 16tc liczy się I trymestr ale moim zdaniem to dziwny podział. Bo trymestr to (ja to tak rozumiem) 3 msc. Ja liczę od 13 tc II trymestr 
Ana - dzięki mam nadzieję, że wytrzymam do obrony bo szczerze mówiąc mam już dość. Coraz więcej kłód nam pod nogi rzucają tak na zakończenie...
aisa - rozumiem Twoje oburzenie, ale chyba większość teściowych taka jest. Moja np (a mam z nią bardzo dobry kontakt) bardzo często w ogóle nie słucha co do niej mówię a potem albo się dziwi albo milion razy pyta o to samo.
kujon - słyszałam o tym, straszne. Tylko moje zdanie jest takie, że nie powinni ratować tego dziecka - wiem, że na pewno je reanimowali. Po pierwsze nie wiadomo czy przeżyje bo jest głębokim wcześniakiem, po drugie ma ZD i wadę serca. Pytanie tylko, kto później zajmie się tym biednym dzieciątkiem? Całe życie spędzi w jakimś przytułku, domu opieki?
oleniaszek - witaj! 
małaPaulina - z tymi badaniami to chyba jest tak, że one stwierdzają tylko prawdopodobieństwo. Tylko to też jest tak, że znam parę której wszystkie testy wyszły tak, że dziecko będzie chore (było bardzo duże prawdopodobieństwo), przezierność karkowa i kość nosowa też były nie takie. Matka nie zdecydowała się na amniopunkcję bo bała się poronienia. Maleńka urodziła w pełni zdrowa. Jest ślicznym, pogodnym, zdrowym dzieckiem.
Co do książki o której wspominasz- słyszałam, ale niestety nie czytałam. Interesowałam się jakiś czas tym tematem i czytałam bardzo dużo na forach rodziców dzieci z ZD. Także, nie potępiam rodziców którzy decydują się na aborcję czy tak jak tamci na terminację.
Dzisiaj boli mnie głowa Odebrałam młodego z przedszkola, czekam na tż i spadamy na spacerek
|