2014-02-19, 21:11
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Moda, która Cię 'rozwala' cz. VII
Cytat:
Napisane przez Tallan
A co jest z nią nie tak?
|
Cytat:
Napisane przez kawa_zmlekiem
Czemu? Adekwatna do okazji.
Ja z kolei jestem mile zaskoczona, oglądając zdjęcia i filmy z tegorocznych studniówek znajomych. Sporo dziewczyn wybiera długie sukienki, te krótsze też są bardzo eleganckie. Żadnej golizny, ćwieków, dekoltów do pasa. Przyjemnie popatrzeć 
|
Cytat:
Napisane przez Veredise
Właśnie miałam pytać co z nią nie tak  Kolor mi się średnio podoba, ale jak najbardziej jest to sukienka elegancka, balowa, więc na studniówkę, która jest balem a nie wiejską potańcówką, pasuje jak najbardziej.
W tej białej to może bym wyszła w lecie, do sandałków czy zwykłych balerinek, ale nie na bal. Wygląda strasznie tanio.
|
Myślałam że taka moda studniówkowa na szczęście skończyła się gdzieś w 2005 roku. Tak - suknia balowa, ale raczej dla pani ok 40tki a nie młodej dziewczyny. Zresztą może nie jestem obiektywna bo nie lubię sztrasów (tak to się chyba zwie) takich drapowań, tego rodzaju błyszczącego materiału, takiej długości itp. Ogólnie przeładowanie wszystkiego co wg mnie jest brzydkie i postarza.
Żeby nie było, nie jestem zwolenniczką sukienek studniówkowych takich jak ta biała, ale istnieje też coś pomiędzy lookiem 'założyłam sukienkę młodszej siostry' a 'założyłam sukienkę mojej mamy'.
|