Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-02-20, 12:57   #4310
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Widocznie nie lubi jajek i tyle, w takim razie nie ma sensu jej zmuszac. Bez jajek na szczescie da sie zyc
A jeszcze przypomnial mi sie taki przepis: https://wizaz.pl/kulinaria/przepis,3...o-5-7-miesiacu probowalas? Mozna dodac ulubione owoce

Moja miesa jako tako tez nie je ale widze, ze chodzi bardziej o konsystencje, nie o smak, bo takie porzadnie rozgotowane w sosie do spaghetti zje
Próbowałam robić ten budyń, ale wychodzi niedobry na mm... No ale, co jakiś czas robię jej na zwykłym mleku, może po prostu codziennie zacznę taki robić...

A co do mięska, to ja właśnie ostatnio jej takie dałam - rozgotowane w sosie pomidorowym, to pogardziła. Zjadła 10 łyżek i przy 11 minipawik był. Ehh.

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
pogrubione - to samo
Oliwia je więcej niż moja -m ale problem jest ten sam - jeśli dziecko nie chce - to nie zje. Za chiny ludowe.
No niestety...

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45243743]
wiesz, są dzieci które mają bardzo ograniczony jadłospis - Agatka nawet jak już zaczęła jeść, to dokładnie to co niżej (a miała już jakieś 2,5 roku):

- parówki (Berlinki, Sokołów z szynki - coś co ma dużo mięsa jednak, a nie 20 % mięcha a reszta to soja i inne wypełniacze)
- monte
- jogurt danone fantazja z kuleczkami
- ser żółty
- szynka
- rosołek z makaronem obu babć
- pomidorowa
- krupnik
- suchy chleb
- banan
- czasem jabłko
- czasem kanapka (ser żółty, dżem, szynka, ser biały do smarowania + ew. odrobina keczupu)
- ogórek
- makarony wszelakie, nawet na sucho
- frytki (rzadko!)
- kurczaczek z Maca (jeszcze rzadziej! muszę spróbować sama coś w tym stylu zrobić)
- kukurydza w ziarenkach
- wafelek z loda
- czasem biszkopt jakiś, paluszek, chrupek kukurydziany czy żelek - to u babci i w normalnych ilościach, NIGDY zamiast posiłku
- suche płatki kukurydziane i ew. czekoladowe muszelki, ale zdecydowanie kukurydziane preferuje

--------------------
A teraz nie dość, że jej menu o wiele lepsze, to jeszcze z reguły bez problemu namówię ją na próbowanie nowych smaków dojrzała...
I tego się Black trzymaj [/QUOTE]

Dzięki za dobre słówko. To podobnie u nas... Mam nadzieję, że kiedyś zje mi chociaż parówki.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora