Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Czy on mnie zdradził z prostytutką?!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-02-21, 01:04   #462
applekiss
BAN stały

Dot.: Czy on mnie zdradził z prostytutką?!

Cytat:
Napisane przez irkamirka Pokaż wiadomość
Po części się zgodzę. Sama nie chciałabym, żeby mój tż traktował mnie jak kumpla, ale to się odnosi tylko do sfery prywatnej. Prywatnie lubię być traktowana jak kobieta, komplementowana, ale praca to co innego. Gdyby mi szef powtarzał za każdym razem, że jestem piękna, mam ładny tyłek czy coś w tym stylu, rozejrzałabym się za jakąś inną pracą, bo czułabym się nieswojo. Szef to nie jest ukochany mężczyzna czy dobry znajomy i nawet takie "ładnie wyglądasz" wydałoby mi się w jego ustach nie do końca stosowne, dlatego że ja mu się nie mam podobać fizycznie. Ma mu się podobać moja praca.

Chciałabym się też odnieść do tego, co piszesz w ogóle o kobiecości. Bo w tym temacie również, niestety, przesadzasz. Ja lubię dobrze wyglądać, podobać się mojemu facetowi, nosić długie sukienki... I cieszę się, że mój Tż to docenia i wpisuję się w jego kanon kobiecości. Z tym że te kanony mogą być różne i dla innego faceta atrakcyjna może być kobieta przez Ciebie uważana za "babochłopa". Sama kobieta może nie znosić spódniczek, malowania paznokci i tego typu rzeczy i nie urąga to w żaden sposób jej kobiecości. A to znaczy tylko tyle, że jest kobieca w trochę inny sposób, niż Ty.
To już nawet nie mój pogląd na kobiecość. To pogląd większości społeczeństwa - i to nawet bardziej kobiet niż mężczyzn.
applekiss jest offline Zgłoś do moderatora