2014-02-21, 20:03
|
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XIX - OCENA JADŁOSPISÓW
Cytat:
Napisane przez missy7
Mój wczorajszy jadłospis:
Śniadanie:
- jajecznica z 2 jajek
- kanapka z chleba razowego z awokado zamiast masła i wędzonym łososiem i cebulą
- kawa z mlekiem migdalowym
2 Śniadanie:
- owsianka na mleku migdalowym (mieszana z otrębów i płatków owsianych) z żurawiną suszoną, rodzynkami i cynamonem
- zielona herbata
Przekąska:
- jabłko
Obiad:
- gotowana pierś kurczaka pokrojona w kostkę + 1 gotowana marchewka i pół pora
- do tego sos barbeque
- i jako sałatka pół awokado z rukolą
Podwieczorek:
- pół pomelo
- zielona herbata
Kolacja:
- koktail z 1 banana, szpinaku i mleka migdałowego
|
R to "redukcja", U - utrzymanie (w sensie - ani nie chcesz na takim jedzeniu przybrać ani schudnąć), P - prztycie. Takie oznaczanie swoich jadłospisów na tym wątku jest wymagane, bo inaczej ciężko nieraz ocenić ich trafność.
Twoje, sądząc po ilości, to R? Najpierw będzie pytanie - nie tolerujesz nabiału? A teraz czepianie się :
1. Poza śniadaniem i sałatką w obiedzie masz zero tłuszczy, a powinny być na dobrą sprawę w każdym posiłku
2. Brakuje węgli złożonych poza 2 pierwszymi posiłkami
3. Tego kurczaka to tak sporo było? Bo moim zdaniem masz mało białka - ale ja jestem z tych, którzy uważają, że ono w rozsądnej i odpowiedniej dla danego człowieka ilości powinno być w każdym posiłku poza może podwieczorkiem.
4. W jakim charakterze używasz mleka migdałowego? Tzn. dla smaku czy jako źródło "czegoś"? Bo masz je aż w 3 posiłkach 
Aha, nie zraź się, że nic nie piszę dobrego, tylko samą krytykę, bo ja z natury nie jestem wyrywna do chwalenia Całość na wygląda smakowicie i na pewno smakowała wybornie (bardzo "moje" smaki, zresztą też nie jem nabiału), ale sposób komponowania posiłków pozostawia nieco do życzenia.
Edytowane przez Erena
Czas edycji: 2014-02-21 o 20:07
|
|
|