Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-02-21, 19:33   #2016
milka-pilka
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12

Dołączam dzisiaj do wykończonych mam. Dzisiaj już mi zabrakło cierpliwości. Dopiero gdy TZ przyszedł i przejął na chwile mała po godzinie mi przeszło.

W poniedziałek TZ wyjeżdża na 8 dni. Słabo mi się robi jak myśle o tym, co mnie czeka i pluje sobie w brodę, ze zgodziłam się na ten cholerny wyjazd. W ciagu dńia będzie przyjeżdżać moja mama, ale najgorzej jest wieczorem i w nocy do 3 rano. Mam nadzieje, ze nie będziecie o mnie słuchać w wiadomościach

Cytat:
Napisane przez J0zefina Pokaż wiadomość
odnośnie ściągania i mieszania z obu piersi, jasne ze można ale to musi być z jednego ściągania i o tej samej temp,bo jeśli jedną butle damy do lodówki a druga stoi na stole to potem lepiej nie mieszać.
Dziekuje

Patrycja -śliczny kocyk i śliczna córeczka. Ma przepięknie przyozdobione łóżeczko

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
milka Ty chyba pytalas o Bepanthen. Tak, to jest ten z rozowym paskiem i koniecznie musi byc masc
Dzięki właśnie ostatnio ten kupiłam, bo gdzieś wyczytałam właśnie, ze ten z różowym paskiem jest skuteczniejszy.

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
a ja ma dziś dzień podróżnika...
To taki dzień kiedy nie leży się w łóżeczku i nie leży się na flanelce na łózku tylko zwiedza się na rękach u matki pół dnia chodzę po mieszkaniu bo mój syn postanowił zwiedzić apartamenty i robić wielokrotną inspekcję każdego pomieszczenia.
Kręgosłupa nie czuję, rąk też.
Co prawda pospał trochę w dzień ale jak się budził to oczy jak spodki- szybkie oblukanie sypialni i już się majtał żeby go wziąć na ręce.. Jak nie chciałam brać tylko zabawiałam na leżąco to symulował problem z bąkiem (serio nie wiem czy robił to specjalnie ale tak to wyglądało).
Jak już wzięłam na ręce aby ten bąk przeszedł to oczy jak 5 złotych i głowa na wszystkie strony się wygina jak na sprężynie.
Dobrze, że mam 45 m2 a nie 145m2 bo bym chyba nie wyrobiła
humor mi poprawiłas tym tekstem dobrze, ze ja tez nie mam wielkich metraży - u nas tez dzisiaj było zwiedzanie.

Cytat:
Napisane przez guapissima Pokaż wiadomość
Ja juz nie mam cierpliwosci do malego.....ryk co kilka minut...w nocy spalam moze 2 h...W dzien nie zasne, bo tak zestresowana jestem tym wszystkim...Dochodzi do tego, ze zaczynam sie bac kazdej nastepnej nocy...
Ja dzisiaj zaczęłam się już obawiać dni...

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Agatka a to nie jest czasem naczyniak? Mówią na ten konkretnie rodzaj naczyniaka "uszczypnięcie bociana". Mój Antek ma coś takiego. Tak zaraz nad szyją. Ja myślałam, że to przypocone/odparzone ale lekarka wyprowadziła mnie z błędu. To ma zniknąć za jakiś czas.
Dokładnie mija córka tez ma taka różowa plamek na ramieniu przy szyi - pediatra powiedziała, ze to naczynik i ze zniknie.

A co do łuszczacej się skory na brzuszku - trzeba ja czymś smarować. U mnie pomaga kąpanie w Oilatum i smarowanie parafina. Oliwka Hipp sobie nie poradziła.

Chciałabym mała smarować olejem kokosowym, tylko zastanawiam się czy ńie trzeba trochę odczekać, żeby jej nie uczulilo. Ja w ciąży musiałam odstawić kosmetyki naturalne

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Akkma - współczuje porodu. Nie rozumiem dlaczego lekarze tak zwlekali chyba w myśl, ze poród ma bolec... A misja kobiety jest cierpienie. Dobrze, ze masz to już za sobą.
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora