2014-02-23, 13:53
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy to jest normalne??? Chce poznać Wasze opinie.
Cytat:
Napisane przez mariposa1988
Mój facet oświadczył mi się pod koniec stycznia. Jesteśmy ze sobą 1,5 roku, jednak ilość wizyt w jego domu mogę policzyć na palcu jednej ręki. Stosunki z rodzicami ma normalne, nie są skłóceni czy coś w tym stylu. Wracając do rzeczy - zaręczyn- wszystko pięknie, romantycznie , tak jak powinno być w takiej "sytuacji". Byłam zachwycona, aż do momentu ,gdy tak mimochodem /przez przypadek , w rozmowie powiedział mi,że jego rodzina nie ma o tym pojęcia, nie powiedział im. Nie skomentowałam wtedy tego w ogóle, choć uraziło mnie to. Nie jestem dziewczyną, której mógłby się wstydzić. Ja nie wiem jak mam to rozumieć, czy to jest wg. Was normalne?? Bo to chyba jest ważny moment, dlaczego on to ukrywa przed rodziną? Ja się w tym wypadku ...nie czuję zaręczona. Nie chodzi mi o to,żeby biegał i chwalił się wszystkim, ale na Boga....wydawało mi się,że rodzinie się mówi takie rzeczy, nie?? Nie rozmawiałam z Nim o tym jeszcze, nie odpuszczę mu tego , ale najpierw chciałam Was dziewczyny zapytać co o tym sądzicie, bo może ja chcę zbyt wiele? Nie chcę wyjść na taką , która się czepia, ale dla mnie to jest nienormalne. Jak Wy widzicie taką sytuację? Proszę o szczere wypowiedzi za które z góry dziękuje 
|
Proste pytanie 'czemu im nie powiedziałeś?' to ma być czepianie się 
Jeśli coś ci nie pasuje, dziwi w zachowaniu faceta to go spytaj, nie wiem po co ci do tego opinia obcych ludzi. I nie przekonuje mnie w takich przypadkach, że wolisz się upewnić itp itd. Taka przykrywka dla słabej komunikacji w związku.
Nie wyobrażam sobie, że mam jakiś problem, i zamiast od razu spróbować go rozwiązać, dowiedzieć się czegoś więcej, zadać proste pytanie 'czemu...?' zaciskam zęby i konsultuję to najpierw z kimś spoza związku.
*o włosy dbam i zapuszczam!
|
|
|