Przetwory, ale "inaczej" :)
Znalazłam przepisy na przetwory, bardzo mnie one zaintrygowały, bo podchodzą do tematu niekonwencjonalnie [przepis na truskawki, ale z pomarańczami; galaretkę z jabłkami.. i miętą - itp.]
Mam pytanie "z czym się je" [bo tego już nie wyjaśnili]:
- marmoladę jabłkowo-pomidorową z cynamonem [na słodko czy na wytrawno ]
- chutney morelowy z cebulą, goździkami i curry
- chutney renklodowy z czosnkiem i chilli
Wiem, że można po prostu poeksperymentować, ale ciekawa jestem z czym się to jada z założenia a przy przepisach wspomnieli jedynie o powidłach sliwkowych na ostro [z cebulą, pomarańczami i cynamonem] iż smakują wyśmienicie do dziczyzny i pasztetów..
Pomóżcie!
__________________
Naucz się zachowywać obojętność wobec fałszywych sądów o Tobie.
Bez takiej obojętności człowiek nie może być wolny.
Lew Mikołajewicz Tołstoj
WESOŁYCH ŚWIĄT!
|