2014-02-24, 21:24
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
Cytat:
Napisane przez kasiuni_a
pięknie się Pola rozwija 
a o tej chorobie nawet nie słyszałam, muszę spojrzeć co to takiego, ale nie zamartwiaj się na zapas, lekarka chyba wie co mówi
dessette mono
|
To taka przypadłość gdzie jeden bądź więcej szwow czaszkowych jest przedwczesnie zrosnieta. Cierpi na to az jedno na 2000 dzieci! W brew pozorom to jest bardzo dużo! No i to powoduje że czaszka nie rośnie symetrycznie - ogólnie deformcje. Leczy sie to operacyjnie. Modeluje czaszke do poczatkowego ksztalu (czasem nie ma potrzeby jej modelowac) i ten szew rozdziela czy jakos tak. Ogolnie Pola ma tylko splaszczenie, nie ma zadnych innych deformacji, wiec nie wyglada to tak jak wpiszesz w google nazwe i popatrzysz na obrazki.
Cytat:
Napisane przez MsLullaby
Przecież ty śliczna jesteś 
|
No ja nie wiem. Snów ze sobą nie chciałabym mieć Ale ciesze się, że nie strasze az tak bardzo Ciebie bo inaczej sny to bylyby prawdziwe koszmary
Cytat:
Napisane przez papuga_69
brawo dla Poli za wagę 
myślałam, że takie lekkie deformacje korygują się same z czasem :|
|
Tak mówi ta lekarka. Tylko właśnie ta u nas ani drgenla od 4 miesiecy. Ale lekarka mowi, zeby spokojnie czekac bo jeszcze jest czas.
Kurde, to wszystko przez internet. Naczyta sie czlowiek i pozniej nic tylko sie martwi..
|
|
|