Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-02-24, 21:24   #3232
ja :)
Zakorzenienie

Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
pięknie się Pola rozwija
a o tej chorobie nawet nie słyszałam, muszę spojrzeć co to takiego, ale nie zamartwiaj się na zapas, lekarka chyba wie co mówi

dessette mono
To taka przypadłość gdzie jeden bądź więcej szwow czaszkowych jest przedwczesnie zrosnieta. Cierpi na to az jedno na 2000 dzieci! W brew pozorom to jest bardzo dużo! No i to powoduje że czaszka nie rośnie symetrycznie - ogólnie deformcje. Leczy sie to operacyjnie. Modeluje czaszke do poczatkowego ksztalu (czasem nie ma potrzeby jej modelowac) i ten szew rozdziela czy jakos tak. Ogolnie Pola ma tylko splaszczenie, nie ma zadnych innych deformacji, wiec nie wyglada to tak jak wpiszesz w google nazwe i popatrzysz na obrazki.

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Przecież ty śliczna jesteś
No ja nie wiem. Snów ze sobą nie chciałabym mieć Ale ciesze się, że nie strasze az tak bardzo Ciebie bo inaczej sny to bylyby prawdziwe koszmary

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
brawo dla Poli za wagę
myślałam, że takie lekkie deformacje korygują się same z czasem :|
Tak mówi ta lekarka. Tylko właśnie ta u nas ani drgenla od 4 miesiecy. Ale lekarka mowi, zeby spokojnie czekac bo jeszcze jest czas.
Kurde, to wszystko przez internet. Naczyta sie czlowiek i pozniej nic tylko sie martwi..
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora