Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wstrętne praktyki perfumerii sprzedającej podróby
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-02-25, 09:59   #105
Sabbath
Wiedźma

Dot.: Wstrętne praktyki perfumerii sprzedającej podróby

Cytat:
Napisane przez Trzy_Ryby Pokaż wiadomość
Myślę sobie, że liczniki blogerek które świadomie lub nie reklamują ordynarne podróbki nie stanie w miejscu. Że mało kto zwróci na tą historię uwagę.
Uważam to za prawdziwie smutne.
A ja z prawdziwym smutkiem się zgadzam. I dlatego wrzuciłam to na bloga. Ciekawe, czy mnie pozwą?

Cytat:
Napisane przez Trzy_Ryby Pokaż wiadomość
Nie sądzę Kukimi byś łatwo znalazła kogoś, kto lepiej zna się na perfumach i ich podróbkach niż niektóre Dziewczyny z Perfumowego.
Dla wielu osób z tego wątku perfumy to wielka pasja, nie dziw się proszę że czują się obrażane reklamą podróbek. Trudno jest zostawić w spokoju i przejść do porządku dziennego tak jawną dewaluację swoich zainteresowań. Perfumeryjna pasja często oznacza ograniczenia w innych sferach życia, dziewczyny nabywają zapachy za bardzo pokaźne sumy często kosztem wielu oszczędności i wyrzeczeń. Nic dziwnego, że nastawienie wobec imitacji "takie samo jak oryginał", "prawie jak oryginał" budzi niechęć i złość.
To jeden z powodów.

Drugim, dla mnie najważniejszym, jest niechęć do wszelkiej maści oszustów, kanciarzy, złodziei.
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora