2014-02-25, 13:13
|
|
Przyczajenie
|
Proszę o pomoc z doborem szamponu i odżywki.
Witam, tak jak napisałam w temacie mam straszny problem z doborem odpowiedniego zestawu dla moich włosów. Moje włosy są nie do zniesienia, szybko przetłuszczają się u nasady, ale mają suche, rozdwajające się końcówki. Strasznie też wypadają. Nie wyobrażam sobie życia bez suszarki bo jeśli zostawię włosy żeby same wyschły to później mam problem z rozczesaniem ich (mimo że czeszę je grzebieniem na mokro), strasznie się puszą i z jednej strony są proste a z drugiej się falują. Bardzo rzadko prostuję włosy. Farbuje je średnio co 3-4 miesiące farbą bez amoniaku lub szamponem koloryzującym, po którym zwykle na jakiś czas przestają mi wypadać. Moje włosy są cienkie i długie. Chciałabym, aby szampon i odżywka ładnie je wygładziły, ułatwiały rozczesywanie i nie obciążały. Do tej pory moim ulubionym zestawem były szampon Dove Silk and Sleek (szampon wygładzający) oraz odżywka Garnier Ultra Doux z awokado, po którym moje włosy (z pomocą suszarki) były gładkie, nie puszyły się oraz były proste. Ten zestaw średnio obciążał moje włosy, myłam je co 2 dni, jednak ostatnio zaczęły się częściej przetłuszczać i już nie osiągam takiego efektu. Dodam jeszcze, że po niektórych szamponach nawet na mokro nie mogłam rozczesać włosów, strasznie się plątały (np po szamponach timotei). Bardzo proszę o propozycję jakiegoś zestawu (szampon+ odżywka), które pomogą mi zapanować nad moimi włosami, ważne też aby cały zestaw mieścił się w kwocie 30-35 złotych. Z góry dziękuję
|
|
|