Dot.: Emigracja do Francji.
Cytat:
Napisane przez Clove18
Witam. Sporo myślałam o Polsce i innych krajach i, będąc dwa lata temu we Francji czułam się tam lepiej, niż w Polsce. Na dodatek w moim kraju niestety nie znajdę pracy bez znajomości, których nie mam...Wkrótce studia, a więc mam pytanie do Was: które studia mam wybrać, aby odnaleźć pracę we Francji, do której zamierzam wyjechać? Jestem w trakcie nauki języka francuskiego, już nieco umiem, po studiach dostanę pieniądze, i to nie aż tak małe - starczą mi na opłacenie podróży do Francji i początek utrzymania tam, jednak tylko nurtuje mnie sprawa pracy. Mam kwalifikacje, aby iść w kierunku prawnym/politycznym/psychologicznym. Z którym z tych kierunków najlepiej będzie mi się wiodło we Francji? Bardzo proszę o odpowiedź.
|
jezeli nie mowisz biegle po francusku to ja ci sukcesu nie wroze w zadnym z kierunkow.
moze ci sie udac jezeli zajmujesz sie kierunkiem w ktorym jezyk nie ma takiego znaczenia : np mam kolezanke we francji jest programistka. studia w polsce .
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
|