Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - co robić z bazą BLANC UNIVERSEL DE CHANEL???
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2005-06-22, 11:11   #4
Smoczyca
Zakorzenienie

GG do Smoczyca
Dot.: co robić z bazą BLANC UNIVERSEL DE CHANEL???

Miałam kiedyś, dość dawno temu próbke tej bazy i skreśliłam ją. Nie spodobała mi się ze względu na bardzo gęstą konsystencję - takiej właśnie pasty, choć pod wpływem ciepła skóry zmienia konsystencję na płynną. Niedawno się w niej zakochalam na nowo i postanowiłam, iż muszę mieć
Ja nakladam ją normalnie, na posmarowaną kremem twarz i czekam przez chwilę aż się stopi ze skórą. Nie nakładam od razu podkładu. Przed nałożeniem podkladu delikatnie przykładam do twarzy chusteczkę i odciskam - robię tak ze wszystkim, kremem, podkładem przed przypudrowaniem itd. Potem nakładam podklad. Pod oczy bazy nie nakladam, ściąga mi skórę. Podoba mi się efekt porcelanowej cery jaki daje ta baza (mam bardzo jasną skórę i lubię się tak czasem maksymalnie rozjaśnić). Baza nieznacznie przedłuża twałość makijażu - lepsza jeśli chodzi o przedłużanie jest baza Pre Make Up Cream Shiseido. No ale zawsze coś - są bazy, które tylko koloryzują a nic nie przedłuzają trwałości makijażu - np Teint Parfait YSL.

Ściskam
Smoczyca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując