Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Bawełna drukowana dzięcięce wzory łódz
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-02-27, 10:47   #2
Vilqa
Zadomowienie

Dot.: Bawełna drukowana dzięcięce wzory łódz

Dzianina czy tkanina?

Po dzianinę jedź do sklepu przyfabrycznego Teofilowa http://www.teofilow.com.pl/sklep_firmowy.php

Tkanina (sklepy) - Rzgowska 12 (albo 10) i 16, Róg Piotrkowskiej i Jaracza "Elisabeth" - mają tkaniny z Bielbawu, ale nie wiem, czy "dziecięce" wzory też są (dawno nie byłam). "Tom-Tex" na Łagiewnickiej 71 - hurtownia i producent w jednym. Ewentualnie Polimex na Św. Teresy, ale tam najczęściej trzeba brać cała belkę (czasem można upolować jakieś resztki, ale to i tak będzie kilka metrów) I jest jeszcze IKEA - dobre jakościowo tkaniny w korzystnej cenie - kupuję na spódnice, poszewki na poduszki i Tildę (zwłaszcza jasnobeżową bawełnę - Bomull, za szaleńcze 7.99 zł/mb).

Największy wybór jest jednak chyba w internecie.Mam kilku zaufanych sprzedawców z fajnymi wzorami na bawełnie.

Łódź już nie jest dziewiarskim miastem i to, co sklepy oferują to przede wszystkim import z Chin czy Turcji. W Zgierzu, Gospodarzu, w okolicach Pabianic jest całe zagłębie hurtowni z tym importem. Praktycznie co obejście, to hurtownia. Jeśli jesteś zmotoryzowana, przejedź się tam. Jest w czym wybierać.

Bazarek na rzecz Azylu dla świń "Chrumkowo"

Vilqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując